ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 3 august 2021

 
 

B1 Tv [22/07/2021]

 
Rusia s-a deconectat de la internetul global. A trecut la „internetul suveran”
     
Rusia s-a deconectat de la internetul global. A trecut la „internetul suveran”

Rusia s-a deconectat de la internetul global în lunile iunie și iulie ale acestui an. A fost o mișcare „test” din partea autorităților de la Moscova, pentru a trece la „internetul suveran”, potrivit Moscow Times. Rușii au cochetat în ultimii ani cu diverse inițiative prin intermediul cărora autoritățile pot obține mai mult control în mediul virtual. La finalul lui 2019, guvernul de la Moscova a adoptat legea „internetului suveran”, ca răspuns pentru Statele Unite ale Americii. Potrivit rușilor, americanii au o strategie națională de securitate cibernetică agresivă. Rusia s-a deconectat de la internetul global în baza unei legi în vigoare În urma testului care a început pe 15 iunie și s-a finalizat pe 15 iulie, activiștii și-au exprimat deja îngrijorarea. Ei cred că statul va depune din ce în ce mai multe eforturi pentru a ține sub control entitățile incomode pentru guvern și președinte. Toate marile firme de telecomunicații din Rusia au fost implicate în mișcarea „internetului suveran”. „Scopul testelor este de a determina capacitatea ‘RuNet’ (n.r. – numele propriului „internet suveran” al Rusiei) de a funcţiona în caz de distorsiuni externe, blocaje şi alte ameninţări”, a transmis RBC, care a citat o sursă din grupul de lucru. Potrivit legii, testele vor fi efectuate anual. În iunie 2019, preşedintele Vladimir Putin a declarat că Moscova trebuie să se asigure că „Runet” ar putea funcţiona într-un mod fiabil, ferit de controlul serverelor din afara statului pe care-l (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
COVID-19: Obiectivul privind vaccinarea cu cl puțin o doză a 70% din populația adultă, atins în (...)
COVID-19: Obiectivul privind vaccinarea cu cl puțin o doză a 70% din populația adultă, atins în SUA
Guvernul SUA atinge obiecctivul privind vaccinarea cu cel puțin o doză pentru 70% dintre adulții, (...)
Juan Carlos I și-ar dori să revină în Spania. Suspectat de nereguli financiare în țara sa, regele emerit spaniol duce o (...)
Juan Carlos I și-ar dori să revină în Spania. Suspectat de nereguli financiare în țara sa, regele emerit spaniol duce o viață de lux în Emiratele Arabe Unite
A trecut un an de când regele emerit Juan Carlos I a părăsit Spania, pe fondul unui scandal legat (...)
Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
Românii care petrec vacanța de vară în Grecia au parte și de momente mai puțin plăcute. Pe (...)
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY