ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 6 august 2021

 
 

Gazeta de Sud [22/07/2021]

 
Viorel Hrebenciuc, condamnat la 2 ani de închisoare cu executare
     
Viorel Hrebenciuc, condamnat la 2 ani de închisoare cu executare

Viorel Hrebenciuc, fost lider al PSD, a fost condamnat, joi, la 2 ani de închisoare cu executare, în dosarul retrocedării de păduri. Decizia dată astăzi, 22 iulie, de Curtea de Apel Brașov nu este definitivă. De asemenea, fiul său, Andrei Hrebenciuc, a fost condamnat tot la doi ani de închisoare, dar cu suspendare, potrivit G4Media. Judecătorii au decis joi ca Viorel Hrebenciuc, fostul lider al PSD, să fie condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. „Condamnă pe inculpatul Hrebenciuc Viorel, la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență. În baza art. 67 Cod penal aplică inculpatului pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pentru o perioadă de 3 ani”, se arată în minuta ședinței. Fiul fostului lider PSD, Andrei Hrebenciuc, a primit tot doi ani, însă cu suspendare. În același dosar, ex-deputatul PSD Ioan Adam a fost condamnat tot la doi ani de închisoare, iar fostul judecător Ordog Lorand Andras – la 6 ani de închisoare. Decizia dată de Curtea de Apel Brașov nu este definitivă și poate fi contestată. Dosarul retrocedărilor a fost trimis în instanţă în ianuarie 2015. Viorel şi Andrei Hrebenciuc, dar şi fostul deputat Ioan Adam şi-au recunoscut vinovăţia, solicitând să fie judecaţi prin procedura simplificată. Acuzaţiile din dosar vizează retrocedarea ilegală a 43.227 hectare de teren forestier în judeţul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza şi în defavoarea Romsilva. Prejudiciul calculat de DNA în acest caz se ridică la 1.421.800.870 lei. În schimbul intervenţiei, Hrebenciuc urma să primească 12.000 de hectare, prin încheierea unui act adiţional pe numele fiului său. (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Horoscopul de weekend
Horoscopul de weekend
BerbecSunteți preocupat de cheltuieli comune cu alţii şi de achitarea datoriilor. Cei dragi şi (...)
Bancul zilei
Bancul zilei
Știți că puteți să vă mărturisiți fapta, zice judecătorul acuzatului. Avem, oricum, un martor care a (...)
Limonadă de pepene roșu
Limonadă de pepene roșu
Ingrediente: 1 litru suc de pepene roșu, zeama de la 4-5 lămâi (circa 300 ml), 1-1,5 litri apă (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY