ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 6 august 2021

 
 

B1 Tv [22/07/2021]

 
Cristian Diaconescu (PMP) comentează ultima provocare a lui Putin, privind Basarabia și Bucovina: Zic să nu ne ducem după fentă
     
Cristian Diaconescu (PMP) comentează ultima provocare a lui Putin, privind Basarabia și Bucovina: Zic să nu ne ducem după fentă

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe a comentat discursul președintelui Vladimir Putin, cu privire la unitatea rușilor și ucraininilor, în care era precizat și subiectul Basarabiei și Bucovinei, dar și vechea teză potrivit căreia România le-ar fi anexat după Primul Război Mondial. Fostul ministru de exerne a vobit despre discursul actualului președinte și mai ales despre un posibil impact pe care acesta l-ar putea avea. „În primul rând, pentru că merge și în relațiile internaționale, sfatul meu este să nu ne ducem după fentă. Nu ideea de a avea dubii în legătură cu istoricul Basarabiei și Bucovinei stă la baza unui asemenea demers, ci o linie de mandat. Toți reprezentanții Federației Ruse de-a lungul anilor au avut acest subiect ca fiind una din temele de pe agendă obligatorii în dialogul bilateral cu România. Chiar după anul 1990, dialogul diplomatic, politic a fost marcat de acest tip de atitudine revendicativă, la modul: România arbitrar a apropriat teritoriile din Bucovina și Basarabia, România a intervenit în ceea ce privește suveranitatea unor state vecine, unirea din 1918 a fost făcută prin astfel de demersuri brutale, profiând de situația de după Primul Război Mondial. Să știți că aceste elemente doctrinare sunt foarte bine susținute și finanțate prin organizații neguvernamentale, seminare, prezentări în toată Europa Occidentală și în Statele Unite”, a declarat membrul PMP, la Digi24. Tratatul din 4 iulie 2003 între România și Federația Rusă Fostul ministru de Externe a ținut să reamintească și de Tratatul din 4 iulie 2003 între România și Federația Rusă, prin care ambele state condamnau Pactul Ribbentrop-Molotov. „Președintele Putin, dacă s-ar fi uitat în alt sertar, găsea Tratatul din 4 iulie 2003 între România și Federația Rusă, un tratat interesant, care ar merita să fie invocat în diverse situații – și nu (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor (...)
Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război (...)
Înlocuirea termenului de „sex” cu cel de „gen” în noile cărți de identitate a stârnit ample (...)
Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care (...)
Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de (...)
Guvernul Cîțu a abrogat joi, prin Ordonanță de Urgență, prevederea introdusă anul trecut în contextul (...)
Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
Update 01:03: Pompierii au reușit să stingă incendiul, după o intervenție destul de dificilă. (...)
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY