ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 1 august 2021

 
 

B1 Tv [22/07/2021]

 
Cum ar putea fi explicate ploile extreme și inundațiile devastatoare din China. Cel puțin 33 de persoane au murit în cele mai grele precipitații „din ultimul mileniu”
     
Cum ar putea fi explicate ploile extreme și inundațiile devastatoare din China. Cel puțin 33 de persoane au murit în cele mai grele precipitații „din ultimul mileniu”

Cel puțin 33 de persoane au murit în inundațiile devastatoare din estul Chinei. Zhengzhou, capitala provinciei Henan și casă a peste 10 milioane de oameni, s-a confruntat cu ploi extreme, precipitațiile atingând cel mai ridicat nivel consemnat vreodată în China și printre cele mai semnificative înregistrate pe mapamond. În orașul chinez, ploile au atins marți un nivel de 201 mm pe oră și 600 m în 24 de ore, transmite The Washington Post. Spre comparație, în România recordul pe un interval de 24 de ore a fost stabilit în 12 iulie 1999, când la Drobeta Turnu Severin era înregistrat un nivel de 224 m, adică nu cu mult față de cât a plouat în Zhengzhou într-o singură oră. Potrivit presei internaționale, observatorii de specialitate spun că a fost vorba despre cele mai grele precipitații din China ultimului mileniu. Schimbările climatice și urbanizarea rapidă, posibile explicații pentru ploile extreme și inundațiile devastatoare din China The South China Morning Post pune căderile masive de precipitații pe seama Taifunului In-Fa, iar statul Asiatic se confruntă de multă vreme cu inundațiile, care provoacă anual pierderi de vieți și pagube materiale, însă de-a lungul timpului acestea s-au înrăutățit pe fondul urbanizării rapide și a schimbărilor climatice, notează The Indian Express. Pe măsură ce tot mai mult teren este acoperit cu beton impermeabil, riscul de acumulare a apei la suprafață devine tot mai mare. Anul trecut, inundațiile din China provocau decesul sau, după caz, dispariția a 200 de persoane, precum și daune directe de 25 de miliarde de dolari. Orașul Zhengzhou este situat pe malurile Fluviului Galben, al doilea cel mai mare râu din China, un alt aspect care îngreunează controlul inundațiilor din regiune. Pentru a diminua riscurile, țara s-a bazat pe baraje artificiale și pe diverse rezervoare, dar barajele sunt (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de (...)
Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
Un incendiu a izbucnit la groapa de gunoi din zona CET a municipiului Arad, a informat ISU Arad (...)
Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu (...)
Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai (...)
Un copil în vârstă de 4 ani a decedat, sâmbătă, într-un accident rutier produs în localitatea (...)
Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, (...)
Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (...)
Un exemplar de urs brun a fost filmat când alerga pe străzile localității Borca din județul Neamț. (...)
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY