ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 iulie 2021

 
 

Gazeta de Sud [22/07/2021]

 
Poveștile de copii cu oi și lupi incită la ură, acuză guvernul din Hong Kong. Cinci persoane, arestate
     
Poveștile de copii cu oi și lupi incită la ură, acuză guvernul din Hong Kong. Cinci persoane, arestate

Poliția din Hong Kong a arestat joi cinci persoane pe care le acuză că au publicat cărți pentru copii cu oi și lupi, afirmând că scopul acestora este de a îndemna tineretul la ură împotriva guvernului orașului. Cei 5 sunt acuzați de sedițiune, relatează Reuters. Arestările sunt doar ultima dintr-o serie de rețineri a unor persoane suspectate de autoritățile din Hong Kong că ar face parte din mișcarea de disidență pro-democrație. Autoritățile din fosta colonie britanică au început o amplă campanie de reprimare a opoziției și disidenței după ce China a aprobat noua lege a securității pentru orașul-stat, care nominal încă s-ar bucura de autonomie față de Beijing. Polițiștii afirmă că una dintre cărți „Apărătorii Satului Oilor”, face referire la protestele pro-democrație. În poveste lupii vor să ocupe satul și să mănânce oile care însă își folosesc coarnele să riposteze. Cele 5 persoane arestate făceau parte dintr-un sindicat de logopezi ce publică materiale pentru copii. Poliția afirmă că persoanele reținute sunt doi bărbați și trei femei cu vârste între 25 și 28 de ani. Autoritățile îi acuză de sedițiune sub o lege din perioada colonială. Care nu a fost decât foarte rar folosită înainte de izbucnirea protestelor pro-democrație. Inspectorul Steve Li a declarat în timpul unei conferințe de presă că poliția este îngrijorată de cărți fiindcă informațiile din acestea „sucesc mintea copiilor” pentru a le dezvolta „un standard moral de a fi împotriva societății”. Autoritățile au prezentat alte două cărți tipărite de sindicat. A doua poveste spune povestea a 12 oi luate de lupi în satul bestiilor unde acestea ar urma să fie gătite, făcând posibil aluzie la 12 cetățeni ai Hong Kong-ului arestați de China în luna august a anului trecut în timp ce încercau să fugă din oraș cu barca. Li a afirmat că povestea nu este factuală și că incită la ură împotriva (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
JO / Programul sportivilor români de joi, 29 iulie
JO / Programul sportivilor români de joi, 29 iulie
Sportivii români vor concura la două sporturi, canotaj şi înot, joi, la Jocurile Olimpice de la (...)
OMS solicită țărilor bogate să nu își imunizeze tinerii, pentru a dona dozele țărilor sărace
OMS solicită țărilor bogate să nu își imunizeze tinerii, pentru a dona dozele țărilor sărace
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) cerea în urmă cu o săptămână ţărilor bogate să nu-şi vaccineze (...)
Restricţii de circulaţie (>7,5 t) cauzate de caniculă
Restricţii de circulaţie (>7,5 t) cauzate de caniculă
Joi, vineri și sâmbătă (29-31 iulie), în intervalul orar 12.00-20.00, se vor institui restricții de (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY