ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 5 august 2021

 
 

Ziarul Clujean [22/07/2021]

 
Tanczos Barna: Nu putem vorbi de tăieri ilegale masive în România
     
Tanczos Barna: Nu putem vorbi de tăieri ilegale masive în România

Ministrul Mediului Tanczos Barna a declarat, joi, într-o conferință de presă, că a discutat cu comisarul european pe mediul despre implementarea pachetului Comisiei Europene „Fit to 55” pentru reducerea emisiilor de CO2, iar concluzia discuțiilor a fost că România susține „100%” aceste demersuri. Tanczos a precizat că România are nevoie de resurse financiare pentru a ajuta persoanele vulnerabile pentru că costurile pentru tranziția verde vor fi unele uriașe. De asemenea, ministrul i-a transmis comisarului că România protejează biodiversiatea, iar tăierile ilegale, deși sunt încă o problemă, nu mai sunt „cum au fost ele făcute acum 10-15 ani”. Principalele declarații ale ministrului Mediului Tanczos Barna, după întâlnirea cu comisarul european pe mediu Virginijus Sinkevicius: Fit to 55, planul Comisiei pentru reducerea emisiilor de CO2: Acest lucru va redesana tot ce înseamnă industrie, tot ce înseamnă strategii industriale în domeniul producerii mașinilor.În domeniul rezidențial se preconizează un sistem de monitorizare a emisiilor în paralel cu înființarea unui fond social pe climă ceea ce înseamnă că persoanele vulnerabile vor primi sprijin suplimentar pentru a atinge țintele de carbon la nivel rezidențial și se va înființa și un fond de inovare și modernizare care va finanța soluții inovative.S-a discutat pe aceste obiective. Inclusiv domnul Timmermans a recunoscut că ele sunt extrem de ambițioase. Abordarea dânsului a fost că a muncit la un material de 3.500 de pagini care stabilește ținte și cine nu este de acord să vină cu alternativă.România susține aceste demersuri. Susține tot ce înseamnă politici în domeniul reducerii emisiilor de carbon. Este clar că aceste schimbări climatice produc fenomene meteorologice extreme. Se pierd vieți omenești, drept urmare este nevoie de un demers ferm.Vom lucra altături de comisie (...)

cititi articolul complet în Ziarul Clujean


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: Ziarul Clujean +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY