ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 30 iulie 2021

 
 

Gazeta de Sud [22/07/2021]

 
O nouă modalitate de a-i stimula pe români să muncească peste vârsta de pensionare, pregătită de guvern
     
O nouă modalitate de a-i stimula pe români să muncească peste vârsta de pensionare, pregătită de guvern

Guvernul intenţionează să majoreze cu 50% punctajul lunar pentru calculul pensiei în cazul persoanelor care au îndeplinit stagiul minim de cotizare şi care rămân în activitate, fie în sistemul public, fie în cel privat, şi contribuie la sistemul public de pensii după împlinirea vârstei standard de pensionare, scrie Profit.ro, care invocă documente ale Executivului. Guvernul va extinde, de asemenea, cumulul pensiei anticipate pentru venituri obţinute în mediul privat. Este necesară stimularea ”rămânerii în activitate a persoanelor care au îndeplinit vârsta standard de pensionare O ordonanţă pregătită de Guvern arată că este necesară stimularea ”rămânerii în activitate a persoanelor care au îndeplinit vârsta standard de pensionare şi doresc să rămână în activitate după data îndeplinirii condiţiilor de vârstă standard şi stagiu minim de cotizare pentru deschiderea unui drept de pensie pentru limită de vârstă”. Prin urmare, proiectul pregătit prevede ca ”pentru asiguraţii care au îndeplinit stagiul minim de cotizare şi care contribuie la sistemul public de pensii după împlinirea vârstei standard de pensionare, punctajul lunar realizat în perioada respectivă va fi majorat cu 50%”, conform Profit.ro. Guvernul propune totodată modificarea legislaţiei actuale cu reglementări menite ”să permită cumulul pensiei anticipate sau anticipate parţiale cu activităţi profesionale desfăşurate în mediul privat”.În prezent acest cumul este permis pentru venituri din activități independente, așa cum sunt ele reglementate de Codul Fiscal, indiferent de nivelul acestora. Pensia anticipată parțială sau pensia anticipată nu se cumulează însă cu venituri obținute în baza unui contract individual de muncă. De asemenea, cumulul nu este permis în baza unui raport de serviciu (funcționar public), de persoane care desfășoară activități în funcții elective, cu excepția (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
(VIDEO) Opt cetăţeni străini ascunşi într-un automarfar la Porțile de Fier I
(VIDEO) Opt cetăţeni străini ascunşi într-un automarfar la Porțile de Fier I
La Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I s-a prezentat, ieri, pentru efectuarea (...)
CERT-RO: Hackerii se folosesc de imaginea unor branduri cunoscute pentru a da țepe pe Facebook
CERT-RO: Hackerii se folosesc de imaginea unor branduri cunoscute pentru a da țepe pe Facebook
Una dintre metodele pe care le folosesc atacatorii în lansarea de atacuri de tip scam implică (...)
Fântână arteziană, distrusă de tineri care s-au urcat pe ea pentru o poză
Fântână arteziană, distrusă de tineri care s-au urcat pe ea pentru o poză
Câţiva tineri din oraşul Sântana, judeţul Arad, au distrus o fântână arteziană, pe care s-au urcat (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY