ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 5 august 2021

 
 

Radio Europa Liberă [21/07/2021]

 
Olimpiada de la Tokio, prilej de activism LGBT+
     
Olimpiada de la Tokio, prilej de activism LGBT+

După campionatul de fotbal european EURO 2020, și olimpiada de vară care stă să înceapă la Tokio devine prilej de activism pentru apărătorii drepturilor omului, inclusiv LGBT+, mai ales în sport. În luări de poziție consemnate de Reuters, activiștii au cerut Japoniei săptămâna aceasta să folosească ocazia ca să combată discriminarea pe criteriul identității de gen și orientării sexuale în sport și să prevină abuzarea fizică a sportivilor tineri. Deși are o societate civilă și o democrație puternică, Japonia are neajunsuri serioase, pe care trebuie să le înlăture, a spus Human Rights Watch, amintind că însăși Carta Olimpică interzice orice fel de discriminare. Săptămâna trecută, Human Rights Watch a publicat un „ghid al reporterului” la Olimpiadă, detaliind problemele nipone privind drepturile omului, inclusiv faptul că parlamentul nu a adoptat legislație împotriva discriminării persoanelor LGBT+ în pregătirea Jocurilor care se vor ține în perioada 23 iulie-8 august. „În special sportivii LGBT+ se confruntă cu abuzuri, stigmatizarea și traume din experiențele lor în lumea sportului”, a declarat Minky Worden, un oficial HRW, într-o conferință video. Ea a mai spus că este „șocant” că Japonia nu va fi reprezentată la Jocuri de niciun sportiv recunoscut gay. În ciuda faptului că legislația japoneză LGBT+ este considerată relativ liberală în context asiatic, comunitatea sa LGBT+ este foarte puțin vizibilă, din cauza atitudinilor sociale adverse. Gon Matsunaka, șeful primului centru comunitar LGBT+ permanent din Japonia, a spus că deși orașul-gazdă, Tokio, a adoptat legislație anti-discriminare, în alte părți ale țării asemenea protecție nu există. „În sport, avem de-a face cu o discriminare masivă a minorităților sexuale”, a mai spus Matsunaka. „Puterea este în mâinile bărbaților heterosexuali, iar într-o asemenea cultură, persoanele LGBT+ sunt (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
News
News
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY