ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 iulie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [22/07/2021]

 
Drumul ca o imensă eternă băltoacă
     
Drumul ca o imensă eternă băltoacă

Revin la un subiect anterior. O bucată mică de drum, sub un pod de cale ferată, o bucată de drum care leagă orăşelul Străşeni de satele Negreşti, Saca, Ghelăuza şi Codreanca e de vreo 30 de ani un soi de mare băltoacă. Anii trec, dar aici nimic nu se schimbă. Doar problemele şoferilor rămân aceleaşi. În 30 de ani de zile nu s-a făcut nimic. Iar o voce lăuntrică maliţioasă îmi spune că nimic nu se va schimba şi în anii ce vin. Am postat câteva fotografii pe Facebook, cu maşini împotmolite în acel loc şi – surpriză! – a reacţionat Preşedintele Consiliului Raional Străşeni, Pavel Tamaciuc. Domnul Tamaciuc mi-a explicat iată ce. Porţiunea sus-pomenită e în grija SA Drumuri Sătrăşeni şi e nevoie de vreo 20 milioane lei pentru curăţarea albiei râului Bîc, bani pe care cei din Consiliu îi aşteptă ani de zile să vină de la Apele Moldovei. Ar mai fi posibilă o trecere peste calea ferată, dar CFM nu are bani pentru aşa ceva. Consiliul evacuează din când în când apa de acolo cu pompe, dar asta e cam tot ce poate să facă. Bani nu sunt. Asta mi-a spus domnul Tamaciuc care speră că viitorul va aduce poate nişte schimbări. Sincer să fiu, sunt foarte decepţionat. E vorba de 30 de ani, stimaţi ascultători. 30 de ani e deseori o jumătate din viaţa unui om. Şi în 30 de ani nu s-au găsit bani pentru această porţiune de drum. Şi mă tem că nu se vor mai găsi încă 30. Dar cine de fapt trebuie să-i găsească? Nu cumva chiar funcţionarii ar trebui să plămădească proiecte pentru obţinerea acestor sume? Când te gândeşti bine la faptul că drumul acela e de 30 de ani un soi de băltoacă şi când te gândeşti la oamenii care timp de 30 de ani îşi strică maşinile acolo, înţelegi imediat în ce ţară trăim. Vai şi amar de capul nostru!  

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii. În fiecare (...)
News
News
Autoritățile de la Minsk au catalogat postul TV Belsat drept „extremist”
Autoritățile de la Minsk au catalogat postul TV Belsat drept „extremist”
Un tribunal din Belarus a catalogat canalul de televiziune Belsat, finanțat de Polonia, drept (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY