ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 4 august 2021

 
 

Gazeta de Sud [22/07/2021]

 
Pază minimă pentru operele brâncușiene
     
Pază minimă pentru operele brâncușiene

Poliția Locală Târgu Jiu asigură o pază minimă pentru operele brâncușiene din Parcul Central din municipiu. Aci se află Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Aleea Scaunelor, realizate de sculptorul Constantin Brâncuși. Potrivit noii organigrame și a faptului că Poliția Locală asigură servicii de pază pentru 15 instituții publice din cadrul Primăriei Târgu Jiu, au mai rămas foarte puțini agenți de pază disponibili. Astfel, s-a ajuns în situația ca în Parcul Central, de exemplu, să fie prezent un singur agent de pază, care nu poate să aplice sancțiuni. Din acest motiv, conducerea Polliției Locale Târgu Jiu a luat decizia de a transfera la posturile din cele două parcuri unde sunt cunoscutele opere brâncușiene încă un polițist local de la Biroul Ordine Publică. Astfel, pot fi luate și măsuri cu persoanele care se așează pe opera sau care pot pune în pericol integritatea acestora. Atingerea operelor realizate de Constantin Brâncuși este interzisă prin hotărâre de consiliu local. Au fost detașați polțiști locali de la ordine publică, însă acum este deficit în cadrul biroului respectiv. Sunt 142 de angajați în total Poliția Locală Târgu Jiu are în momentul de față 142 de angajați. Dintre aceștia, 47 sunt agenți de pază și nu au alte atribuții. Primăria a renunțat la firmele private de pază și a transfrmat 39 de posturi de polițiști locali, în agenți de pază, personal contractual. Aceștia asigură servicii de pază la toate direcțiile și societățile municipalității. La 6 direcții este nevoie de pază permanentă. „Mai avem 35 de polițiști la ordine publică, 15 la biroul rutier, 6 la mediu și disciplina în construcții și 6 la control comercial. Par că sunt mulți, dar la început au fost peste 300 de polițiști comunitari. De-a lungul anilor, instituția s-a tot restructurat și a rămas cu puțini salariați. La noua organigramă nu e poate umbla timp de un an și (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Studiu britanic: Persoanele vaccinate contra Covid-19 au un risc de două ori mai mic de infectare
Studiu britanic: Persoanele vaccinate contra Covid-19 au un risc de două ori mai mic de infectare
Persoanele vaccinate complet au un risc cu 50-60% mai mic de infectare cu varianta Delta a (...)
Propunerile ministrului Mihăilă. Bonuri de masă pentru vaccinați
Propunerile ministrului Mihăilă. Bonuri de masă pentru vaccinați
Bonuri de masă pentru vaccinare, este una din măsurile de accelerare a imunizării populației pe (...)
(VIDEO) Un polițist, ucis în atacul de la Pentagon
(VIDEO) Un polițist, ucis în atacul de la Pentagon
Un poliţist a fost ucis marţi într-un atac produs la câţiva metri de clădirea Pentagonului, unde a (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY