ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 4 august 2021

 
 

Gazeta de Sud [22/07/2021]

 
Bolizi de zeci de mii de euro, scutiţi de la plata impozitului în Craiova
     
Bolizi de zeci de mii de euro, scutiţi de la plata impozitului în Craiova

Persoanele cu handicap grav sau accentuat şi persoanele încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv reprezentanţii lor legali, beneficiază de scutirea de la plata impozitelor pentru mijloacele de transport. În Craiova există 500 de astfel de scutiri. Însă, frapant este că pe lista maşinilor scutite de plata taxelor figurează şi maşini de lux, care costă zeci de mii de euro chiar şi la mâna a doua. Porsche Carrera şi Cayenne, pe lista maşinilor care nu plătesc impozit Potrivit Articolului 469 din Codul Fiscal, sunt scutite de la plata impozitelor mijloacele de transport aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat şi a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate. De asemenea, beneficiază de această scutire de impozit şi reprezentanţii legali, pe perioada în care au în îngrijire, supraveghere şi întreţinere persoane cu handicap grav sau accentuat şi persoane încadrate în gradul I de invaliditate, pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului. În Craiova există 500 de astfel de proprietari care beneficiază de scutirea plăţii impozitului. Culmea este că pe lista autovehiculelor ai căror proprietari sau coproprietari nu plătesc taxele se regăsesc şi maşini precum Porsche Carrera, Porsche Cayenne, BMW-uri, Mercedes-uri, Volvo-uri cu capacitate cilindrică peste 3000 cmc. În total, pentru 14 astfel de bolizi, care valorează zeci de mii de euro fiecare, nu se plătesc taxele. Patru dintre aceştia au motoare cu o capacitate cilindrică între 5.000 şi 6.000 cmc. De asemenea, 42 de maşini pentru care nu se plătesc impozite au motor cu o capacitate cilindrică între 2.600 şi 3.000 cmc. Alte 25 au motoare cuprinse întru 2.000 şi 2.600 cmc. Restul au motoare de sub 2.000 cmc. Câţi bani pierde primăria La un simplu calcul, pentru un bolid cu motorul de 6.000 cmc, (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Lupte libere / Andreea Ana merge bine la JO! Adversară din Belarus în optimi!
Lupte libere / Andreea Ana merge bine la JO! Adversară din Belarus în optimi!
Sportiva română Andreea Beatrice Ana va intra joi în concursul olimpic feminin de lupte libere, (...)
Un bărbat a fost reținut după ce l-a înjunghiat pe un altul care s-a certat cu soția sa
Un bărbat a fost reținut după ce l-a înjunghiat pe un altul care s-a certat cu soția sa
Un tânăr de 22 de ani a fost reținut pentru tentativă la omor după ce l-a înjunghiat pe un alt (...)
(VIDEO) Vâlcea: 80 de șoferi prinși conducând cu viteză
(VIDEO) Vâlcea: 80 de șoferi prinși conducând cu viteză
Polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY