ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 4 august 2021

 
 

B1 Tv [21/07/2021]

 
Varianta Delta se răspândește și în rândul persoanelor vaccinate, avertizează experții olandezi
     
Varianta Delta se răspândește și în rândul persoanelor vaccinate, avertizează experții olandezi

Vestea că 9% dintre persoanele depistate cu coronavirus săptămâna trecută în Țările de Jos fuseseră vaccinate în schemă completă nu este neapărat surprinzătoare, dar arată că toată lumea trebuie să rămână prudentă, spun epidemiologii olandezi, potrivit Dutch News. Experții olandezi avertizează că varianta Delta se răspândește și în rândul persoanelor vaccinate Datele publicate luni de institutul olandez RIVM arată că, în special, varianta mai infecțioasă a SARS-CoV-2, așa-numita Delta, a fost cea care s-a transmis la persoane vaccinate în schemă completă. Circa 77% dintre pacienții noi de săptămâna trecută nu fuseseră vaccinați deloc, însă restul primiseră măcar o doză sau chiar pe ambele. „Inițiam ne-am gândit că nu poți transmite virusul după ce ai fost vaccinat, dar nu pare să fie pe deplin și cazul variantei Delta”, a declarat virusologul Matthijs Welkers de la centrul medical UMC din Amsterdam. „Am văzut oameni care au fost infectați, au fost ulterior vaccinați de două ori și acum sunt testați pozitiv”, a mai spus medicul olandez. Chiar și în spitalele din Țările de Jos au început să fie depistate cazuri de infecție la personal medical vaccinat în schemă completă. Marion Koopmans, membru al comitetului științific guvernamental, spune că nu este neapărat surprinzător că oamenii vaccinați contractează virusul, având în vedere că vaccinurile nu oferă protecție completă. Nivelul de protecție este „mai mic decât a fost, dar nu există motive de panică”, a afirmat ea, pentru NOS Radio. Numărul persoanelor vaccinate care sunt testate pozitiv a crescut brusc în Țările de Jos, notează și publicația La Libre. Spre exemplu, la Centrul medical universitar Leiden, 85% dintre angajații depistați cu COVID-19 fuseseră vaccinați în schemă completă. Microbiologul Heiman Wertheim a explicat că, deși vaccinarea protejează împotriva celor mai severe forme de boală, (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Mihai Bendeac, acuzații grave la adresa lui Cătălin Măruță: „Te rog eu, băi, nu mă mai suna, nu mă mai (...)
Mihai Bendeac, acuzații grave la adresa lui Cătălin Măruță: „Te rog eu, băi, nu mă mai suna, nu mă mai hărțui!”
Mihai Bendeac a postat un clip pe Instagram, în care îi cere insistent lui Cătălin Măruță să (...)
Insectele agresive care atacă România. S-au înmulțit într-un ritm alert și sunt imune la substanțele chimice (...)
Insectele agresive care atacă România. S-au înmulțit într-un ritm alert și sunt imune la substanțele chimice (FOTO)
Ploșnițele dantelate s-au înmulțit într-un ritm alert în România, în ultimul an. Insectele aduse (...)
Motivul despărțirii dintre Monica Gabor și Mr. Pink. Fosta soție a lui Irinel Columbeanu a apărut vânătă în (...)
Motivul despărțirii dintre Monica Gabor și Mr. Pink. Fosta soție a lui Irinel Columbeanu a apărut vânătă în public
Noi detalii despre unul dintre cele mediatizate cupluri au ieșit la iveală. Este vorba despre (...)
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY