ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 31 iulie 2021

 
 

B1 Tv [21/07/2021]

 
Ce este hantavirus. Care sunt simptomele și cum se transmite boala
     
Ce este hantavirus. Care sunt simptomele și cum se transmite boala

Hantavirusul face parte dintr- o familie de viruși răspândiți în general de rozătoare. Primul astfel de caz diagnosticat la Spitalul Parhon din Iaşi a fost în anul 2008. De asemenea, sunt 3 tipuri de boli care pot fi declanșate de hantavirus: Sindromul Cardio-pulmonar Hantavirus (HCPS) – specific continentelor americane; Febră hemoragică cu sindrom renal (HFRS) – specifică Asiei și Europei;  Nefropatie epidemică (NE) – specifică numai Europei. Cum se transmite hantavirusul Principala cale de transmitere este inhalarea. Hantavirusurile sunt răspândite la oameni prin respirarea aerosolilor care conțin virusurile deversați de rozatoare prin intermediul fecalelor, urinei sau salivei. Riscul de infectare cu hantavirus este crescut în rândul oamenilor din mediul rural. Speciile de rozătoare care pot fi purtătoare ai acestui virus periculos sunt: șobolanul de bumbac, șobolanul de orez, soarecele cu picioare albe, soarecele cu gât galben sau gulerat, sobolanul Cenușiu, soarece de câmp comun, chițcanul de pădure, conform redactia.ro, care citează cdc.gov. Care sunt simptomele hantavirusului Simptomele includ oboseala, febra și durerile musculare, în special în grupurile musculare mari – coapse, șolduri, spate și uneori umeri.  De asemenea, pot apărea dureri de cap, amețeli, frisoane și probleme abdominale, cum ar fi greață, vărsături, diaree și dureri abdominale. Infecția cu hantavirus provoacă febră foarte mare, hemoragii puternice, tensiune scăzută, dureri lombare și abdominale puternice. Medicii spun că această afecțiune foarte rară este diagnosticată cu precădere în rândul oamenilor care locuiesc la munte, în apropierea pădurilor, dar există astfel de riscuri și pentru cei care merg în vacanță la munte. Un bărbat în vârstă de 72 de ani, din judeţul Neamţ, a fost dus în stare foarte gravă la Spitalul „Dr.C.I.Parhon” din Iaşi, (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave (...)
CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite (CDC) transmite că varianta (...)
Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
Guvernul italian are în vedere plafonarea preţurilor la testele de Covid-19, pentru ca acestea să (...)
Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. (...)
Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum (...)
Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a explicat că dacă Dan Barna, Cătălin Drulă și ceilalți (...)
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY