ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 26 iulie 2021

 
 

Gazeta de Sud [23/06/2021]

 
Neurolog Ileana Neacă: Pacientul trebuie tratat interdisciplinar, căci de multe ori e vorba de mai multe afecțiuni
     
Neurolog Ileana Neacă: Pacientul trebuie tratat interdisciplinar, căci de multe ori e vorba de mai multe afecțiuni

Consultul interdisciplinar este foarte important pentru a obține o imagine detaliată a stării de sănătate a unui pacient, transmite medicul neurolog Ileana Neacă, managerul Centrului Medical Sanocare. Aceasta subliniază că, de regulă, un pacient nu are o afecțiune singulară, ci mai multe afecțiuni care, adesea, sunt interconectate. De aceea, starea sa de sănătate trebuie privită în ansamblu. Tocmai din acest motiv, la Sanocare, echipa medicală a gândit un centru complex, unde pacienții beneficiază de consulturi și examinări gratuite, prin Casa de Asigurări, în limita plafonului, la multiple specialități. Profilaxia secundară este foarte importantă De exemplu, un pacient care merge la consult la Neurologie, beneficiază și de explorări paraclinice, bilet de trimitere pentru analize de laborator, explorări imagistice – ecografie Doppler, cervico-cerebrală, electroencefalogramă, după caz. „Dacă s-a produs un eveniment neurologic, noi trebuie să vedem pe ce fond s-a produs acesta, dar și care sunt factorii de risc. E foarte importantă profilaxia secundară, pentru a evita recăderea. Și atunci trebuie să explorăm. Avem în vedere dacă pacientul este hipertensiv, obez – căci și gestionarea greutății corporale este importantă. Se fac explorări specifice, efectuate de medici cu competență, cu atestat pentru acestea. Și este important ca explorările făcute de practicieni să fie integrate în contextul clinic al pacientului”, spune dr. Neacă. De multe ori, pacienții cu dureri la nivelul coloanei vertebrale au ca etiologie osteoporoza, caz în care medicul neurolog recomandă testul DEXA, care poate confirma diagnosticul și care, de asemenea, se poate efectua în centrul Sanocare.. Cabinetele sunt în contract cu CAS În cazul bolilor neurodegenerative, precum demența (Alzheimer sau pe fond vascular, post AVC) / Parkinson, epilepsie sau a (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
S-au închis afaceri. Sute de firme din Dolj au fost radiate
S-au închis afaceri. Sute de firme din Dolj au fost radiate
Pandemia a făcut ravagii în rândul firmelor. Unele afaceri s-au închis din cauza situației cauzate (...)
50.000 de lei- cea mai mare amendă dată de poliţiştii locali gorjeni
50.000 de lei- cea mai mare amendă dată de poliţiştii locali gorjeni
Cea mai mare amendă aplicată de Poliția Locală din Târgu Jiu a fost de 50.000 de lei. Este (...)
CEO produce cu 6 grupuri energetice
CEO produce cu 6 grupuri energetice
Complexul Energetic Oltenia (CEO) a ajuns să livreze un sfert din energia electrică necesară la (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY