ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 26 iulie 2021

 
 

Gazeta de Sud [20/06/2021]

 
De Ziua Refugiaților, Papa cere deschiderea de coridoare umanitare în Myanmar
     
De Ziua Refugiaților, Papa cere deschiderea de coridoare umanitare în Myanmar

Papa Francisc a îndemnat duminică oamenii să-şi deschidă inimile faţă de refugiaţi, pentru a „crea o comunitate mai umană, o mare familie”, şi a cerut deschiderea de coridoare umanitare în Myanmar, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Refugiaţilor sub genericul „Împreună putem face diferenţa”, transmit agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres. „Să ne deschidem inimile faţă de refugiaţi, să ne însuşim durerile şi bucuriile lor, să învăţăm din rezistenţa lor curajoasă. În acest fel, toţi împreună, vom crea o comunitate mai umană, o mare familie”, a spus papa la finalul rugăciunii Angelus de duminică, în faţa a zeci de persoane adunate în Piaţa Sfântul Petru pentru a-l asculta. Francisc, care a pledat în numeroase ocazii pentru respectul faţă de refugiaţi, a spus anterior, în timpul rugăciunii, că a văzut „imaginile cu atât de mulţi oameni care sosesc cu barca”. Duminica trecută, el a reamintit că Marea Mediterană „este cel mai mare cimitir din Europa” şi a făcut apel la mai multă solidaritate şi mai puţină indiferenţă faţă de tragediile migranţilor, relatează agenția EFE. Apel privind criza umanitară din Myanmar De asemenea, suveranul pontif a cerut deschiderea de coridoare umanitare şi respectarea locurilor neutre de refugiu, precum bisericile, pagodele, mănăstirile, moscheile, templele, precum şi şcolile şi spitalele, pentru a uşura suferinţele miilor de oameni care mor de foame în Myanmar, din cauza crizei umanitare declanşate de pandemie şi agravate de lovitura de stat recentă. Potrivit Crucii Roşii din Myanmar, 236.000 de persoane din întreaga ţară au nevoie urgentă de ajutor. Criza economică declanşată de pandemie s-a agravat de la revolta militară din 1 februarie, cu o puternică mişcare de nesupunere civilă care a reuşit să oprească administraţia şi o parte din economie în semn de protest împotriva juntei militare. În pofida (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Vâlcea: Tir cu porci, răsturnat la Câineni
Vâlcea: Tir cu porci, răsturnat la Câineni
Conducătorul unui tir care circula pe Drumul Național 7, pe sensul Vâlcea-Sibiu, a pierdut (...)
Peste 1.100 de vagoane vechi zac în triajul de la Craiova
Peste 1.100 de vagoane vechi zac în triajul de la Craiova
Triajul CFR Marfă din staţia Craiova, de pe Aleea 4 Şimnic, geme de vagoane vechi. Acestea fac (...)
Funcționari condamnaţi cu suspendare pentru luare de mită
Funcționari condamnaţi cu suspendare pentru luare de mită
Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au condamnat doi funcţionari din Drobeta Turnu Severin – (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY