ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 26 iulie 2021

 
 

Gazeta de Sud [15/06/2021]

 
Morminte de mii de ani, găsite în timpul lucrărilor la Drumul Expres Craiova-Piteşti
     
Morminte de mii de ani, găsite în timpul lucrărilor la Drumul Expres Craiova-Piteşti

Descoperire istorică pe o zonă prin care trebuie să treacă Drumul Expres Craiova-Piteşti. Este vorba despre un sit arheologic în care s-au găsit morminte ce datează de mii de ani, altele de sute de ani, diferite podoabe şi alte elemente folosite de oamenii din epoci precum neolitică, medievală, medievală timpurie şi medievală târzie. Responsabilul acestui sit arheologic spune că, deocamdată, lucrările la Drumul Expres nu vor fi întârziate. Lucrările, începute în aprilie Situl arheologic se află exact în zona de graniţă dintre satul Gârleşti din comuna doljeană Gherceşti şi satul Pieleşti, din comuna cu aceeaşi nume. Mai mulţi muncitori sapă de zor, după indicaţiile clare ale specialiştilor, pentru a scoate la suprafaţă tot ce se mai poate găsi. Locul este înţesat de gropi, în care s-au găsit schelete întregi, doar anumite oase sau oale în care se află oase provenite de la oameni arşi pe rug. „Lucrările au început pe 6 aprilie 2021 şi am descoperit mai multe aşezări din epoci diferite: epoca eneolitică, epoca neolitică, epoca medievală, epoca medievală timpurie şi epoca medievală târzie. Lângă aceste aşezări, pe o zonă mai ridicată, am identificat şi două necropole. Una este de inhumaţie şi datează din epoca medievală târzie. Cealaltă este de epocă romană și aparţine unei populaţii daco-romane din Imperiul Roman“, a spus pentru GdS Gabriel Bălan, arheolog al Muzeului Naţional Alba Iulia, responsabil de acest sit. Situl se întinde pe cinci hectare Locul pe care se întinde situl arheologic are aproximativ cinci hectare, iar specialiştii spun că zona nu se va extinde. „Nu vom extinde zona de căutări, noi lucrăm doar pe perimetrul predat de antreprenor. Suprafaţa este de aproximativ cinci hectare şi urmează să săpăm toate complexele identificate de noi. Până în acest moment, noi am numerotat până la 800 de complexe arheologice. Acestea includ (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
S-au închis afaceri. Sute de firme din Dolj au fost radiate
S-au închis afaceri. Sute de firme din Dolj au fost radiate
Pandemia a făcut ravagii în rândul firmelor. Unele afaceri s-au închis din cauza situației cauzate (...)
50.000 de lei- cea mai mare amendă dată de poliţiştii locali gorjeni
50.000 de lei- cea mai mare amendă dată de poliţiştii locali gorjeni
Cea mai mare amendă aplicată de Poliția Locală din Târgu Jiu a fost de 50.000 de lei. Este (...)
CEO produce cu 6 grupuri energetice
CEO produce cu 6 grupuri energetice
Complexul Energetic Oltenia (CEO) a ajuns să livreze un sfert din energia electrică necesară la (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY