ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 iunie 2021

 
 

Gazeta de Sud [11/06/2021]

 
Gorj: Laureații Festivalului Regional de Muzică Lăutărească
     
Gorj: Laureații Festivalului Regional de Muzică Lăutărească

Primăria orașului Tismana, în colaborare cu Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului“, Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Direcția Județeană pentru Cultură Gorj a organizat joi 10 iunie 2021 a IV-a ediție a Festivalului Regional de Muzică Tradiţională „Geagu Cătăroiu“ (Petre Geagu Cătăroiu, lăutar şi rapsod celebru, foarte apreciat în anii ‘50-’70). Festivalul de muzică tradiţională „Geagu Cătăroiu” de la Tismana îşi propune să reînvie muzica lăutărească veche, atât de apreciată odinioară.Festivalul de muzică lăutărească „Geagu Cătăroiu” se adresează tarafurilor lăutărești, care folosesc în interpretare instrumente tradiționale și respectă autenticitatea cântecului și portului popular, festivalul a avut anul acesta o singura secțiune, cea de tarafuri. Șapte tarafuri au participat la ediția cu numărul patru a Festivalului Geagu Cătăroiu. Iubitorii de muzică tradițională au venit în număr mare, chiar dacă au avut parte și de o ploaie abundentă. Premiul I a fost câștigat de către taraful Vică Argint de la Pârâul de Pripor, premiul doi a mers la taraful Colegiului Pedagogic Craiova, iar premiul trei la Taraful Mornea de la Tismana. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovovarea Culturii Tradiționale Gorj a acordat trei premii tarafului Mircea Enache din Morunglav, Olt, tarafului Cristian Geagu Cătăroiu din Tismana și tarafului Gioni Pițigoi din Târgu Cărbunești. Direcția județeană pentru Cultură Gorj a acordat un premiul “Lăutarilor de pe Valea Tismanei” tarafului Ionuț Pobirci de la Pârâul de Pripor. Asociația “La Tismana într-o grădină” a acordat un premiu special pentru promovarea muzicii lăutărești, tarafului Cristian Geagu Cătăroiu. Un premiu special a mai fost acordat de către Consiliul local și Primăria Tismana tarafului Gabi Cătăroiu Buzner. Un rapsod vestit al (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Euro 2020 / Anglia și Scoția n-au găsit golul pe „Wembley“
Euro 2020 / Anglia și Scoția n-au găsit golul pe „Wembley“
Reprezentativele Angliei și Scoției au remizat, scor 0-0, vineri seară, pe „Wembley“, într-o (...)
Euro 2020 / Croația – Cehia 1-1 și suspansul continuă în Grupa D
Euro 2020 / Croația – Cehia 1-1 și suspansul continuă în Grupa D
Croația și Cehia au încheiat la egalitate, scor 1-1, partida susținută vineri seară, pe stadionul (...)
Anchetă asupra practicilor de publicitate digitală ale Google, lansată de UE
Anchetă asupra practicilor de publicitate digitală ale Google, lansată de UE
Organismele de reglementare a concurenţei din Uniunea Europeană urmează să ia în vizor, din nou, (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY