ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 24 iunie 2021

 
 

Gazeta de Sud [11/06/2021]

 
Noaptea Europeană a Muzeelor la Muzeul Olteniei
     
Noaptea Europeană a Muzeelor la Muzeul Olteniei

Evenimentul european Noaptea Muzeelor se va desfășura la Craiova, la Muzeul Olteniei, sâmbătă, 12 iunie, în intervalul orar 18.00-1.00. Cu această ocazie, publicul vizitator va beneficia de acces gratuit în toate cele trei locații expoziționale ale muzeului: Secția de Istorie-Arheologie (str. Madona Dudu, nr.14), Secția de Ștințele Naturii (str. Popa Șapcă, nr.8, Secția de Etnografie- Casa Băniei (str.Matei Basarab, nr.16). Publicul este invitat să descopere expozițiile într-un mod inedit, printr-o plimbare de neuitat în Istoria și Cultura Craiovei. Sunt expoziţii-semnal, trasee tematice, tururi ghidate de-a lungul a secole de evoluţie ştiinţifică, istorică, etnografică, discursul muzeografic punând în discuţie un dialog integrat ce include recuperarea unui parcurs creativ al elementelor identitare româneşti ca oglindă revelatoare. Ineditul editiei din acest an îl constituie soluțiile inovatoare oferite de către Muzeul Olteniei în accesibilizarea și promovarea modernă a patrimoniului cultural gestionat de către cele trei secții, respectiv: o hologramă, 3 asistenți virtuali și 3 totemuri interactive ce sporesc interactivitatea cu publicul și, implicit, crește atenția și interesul pentru muzeu. Implementarea tehnologiilor moderne menționate au fost adoptate ca și necesitate pentru depășirea limitărilor de acces și mobilitate așa cum le-am resimțit în timpul pandemiei de coronavirus dar și ca modernizare a acestui tip de conținut ce este astăzi agreat de publicul larg – oameni care-l descoperă, înțeleg, iubesc și îl promovează! Secţia de Etnografie (Casa Băniei) Secţia de Etnografie (Casa Băniei), important monument de arhitectură medievală şi, deopotrivă, cea mai veche construcţie civilă din Craiova – va prezenta publicului vizitator două expoziţii permanente: Ritmurile vieţii Este o expunere care vorbeşte, în primul rând, (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Bancul zilei
Bancul zilei
– Bună, George! Pleci din nou în vacanță? l-a întrebat agentul lui de turism..– Da, dar anul acesta (...)
Neurolog Ileana Neacă: Pacientul trebuie tratat interdisciplinar, căci de multe ori e vorba de mai multe (...)
Neurolog Ileana Neacă: Pacientul trebuie tratat interdisciplinar, căci de multe ori e vorba de mai multe afecțiuni
Consultul interdisciplinar este foarte important pentru a obține o imagine detaliată a stării de (...)
Virgil-Daniel Gruia, primarul care dezvoltă Terpeziţa cu bani europeni
Virgil-Daniel Gruia, primarul care dezvoltă Terpeziţa cu bani europeni
Virgil-Daniel Gruia candidează la alegerile din 27 iunie 2021 pentru funcţia de primar al comunei (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY