ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 24 iunie 2021

 
 

Gazeta de Sud [11/06/2021]

 
Noi coronavirusuri, descoperite de cercetătorii chinezi
     
Noi coronavirusuri, descoperite de cercetătorii chinezi

Cercetătorii chinezi au anunțat joi că au descoperit noi coronavirusuri în rândul liliecilor, inclusiv unul care ar fi cel mai apropiat genetic de COVID-19 identificat până acum, relatează CNN. Potrivit cercetătorilor, descoperirile făcute de aceștia într-o singură regiune mică din provincia Yunnan din sud-vestul Chinei arată cât de multe coronavirusuri sunt prezente în rândul liliecilor și cât de multe dintre acestea ar putea avea potențialul de a sări la oameni. „În total am construit 24 de noi genomuri ale unor noi coronavirusuri de la diferite specii de lilieci“ Weifeng Shi de la Universitatea Shandong și colegii ei au colectat mostre de lilieci ce trăiesc în păduri între mai 2019 și noiembrie 2020, testând urina și excrementele acestora și luând mostre de salivă. „În total am construit 24 de noi genomuri ale unor noi coronavirusuri de la diferite specii de lilieci, inclusiv patru noi coronavirusuri SARS-CoV2”, au scris cercetătorii într-un studiu publicat în revista Cell. Unul dintre acestea, numit RpYN06 și găsit la specia de liliac Rhinolophus pusillus, a fost foarte similar genetic cu coronavirusul SARS-CoV-2 care a declanșat pandemia mondială, potrivit cercetătorilor. RpYN06 ar fi cel mai apropiat coronavirus de SARS-CoV-2 descoperit până acum Aceștia afirmă că RpYN06 ar fi cel mai apropiat coronavirus de SARS-CoV-2 descoperit până acum, cu excepția unor diferențe genetice la proteina țepușă folosită de virus pentru a se atașa de celulă. „Aceste rezultate demonstrează clar că virusuri înrudite apropiat cu SARS-CoV-2 continuă să circule în populațiile de lilieci și în unele regiuni ar putea avea o incidență relativ ridicată”. Liliecii, rezervoare pentru o varietate de virusuri care cauzează boli severe în rândul oamenilor „Liliecii sunt rezervoare bine cunoscute pentru o varietate de virusuri care cauzează boli severe (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Euro 2020 / Ce meciuri nebune în Grupa F! Franța, Germania și Portugalia au acces în optimi
Euro 2020 / Ce meciuri nebune în Grupa F! Franța, Germania și Portugalia au acces în optimi
Meciuri nebune în etapa a treia din Grupa F de la Euro 2020! O surpriză uriașă a fost la un pas să (...)
Managerul Alin Funerare: Într-un astfel de domeniu, empatia este o condiție esențială
Managerul Alin Funerare: Într-un astfel de domeniu, empatia este o condiție esențială
Pierderea unei fiinţe dragi este unul dintre cele mai grele încercări, iar încărcătura emoțională (...)
A fugit de poliţişti şi a făcut prăpăd într-o intersecţie
A fugit de poliţişti şi a făcut prăpăd într-o intersecţie
Un craiovean de 28 de ani s-a ales cu un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă după ce a (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY