ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 iunie 2021

 
 

Gazeta de Sud [11/06/2021]

 
(VIDEO) Imagini spectaculoase cu eclipsa de soare care luminat cerul
     
(VIDEO) Imagini spectaculoase cu eclipsa de soare care luminat cerul

O eclipsă de soare „inel de foc” a apărut joi pe cer în timp ce luna a blocat parțial soarele. A fost vizibilă în multe părți ale emisferei nordice. Oamenii din întreaga lume au surprins spectacolul ceresc – prima dintre cele două eclipse solare din acest an – cu câteva imagini uimitoare, potrivit CNN. O eclipsă de soare se întâmplă atunci când luna traversează spațiul dintre soare și Pământ, care blochează o parte din razele soarelui, potrivit NASA. Această eclipsă este inelară, ceea ce înseamnă că luna este suficient de departe de Pământ încât să pară mai mică decât soarele. Când luna se încrucișează cu steaua de foc, va arăta mai mică decât soarele, lăsând loc luminii puternice care să strălucească în jurul marginilor. Acesta este numit „inelul de foc” și era de așteptat să fie vizibil pentru unii oameni din Groenlanda, nordul Rusiei și Canada, a spus NASA. Evenimentul astronomic a putut fi observat însă doar în jumătatea de nord a țării, iar la noi a apărut ca o eclipsă parțială. Deși gradul de acoperire a discului solar nu a depășit 2%, oamenii au fost sfătuiți să nu se uite cu ochiul liber. În schimb, în alte țări, din alinierea Pământului, Lunii și Soarelui s-au născut imagini de o frumusețe cosmică. Discul lunii a acoperit total sau parțial astrul incandescent și milioane de oameni din întreaga lume au vrut să imortalizeze momentul. Eclipsa a fost vizibilă. Locuitorii din Satu Mare au fost primii care au văzut cum Luna mușcă puțin din discul solar, apoi vizibilitatea s-a mutat mai jos. Eclipsa de soare s-a încheiat definitiv la ora 14:40 de minute în Botoșani, după ce umbra lunii a traversat jumătatea de nord a (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Euro 2020 / Anglia și Scoția n-au găsit golul pe „Wembley“
Euro 2020 / Anglia și Scoția n-au găsit golul pe „Wembley“
Reprezentativele Angliei și Scoției au remizat, scor 0-0, vineri seară, pe „Wembley“, într-o (...)
Euro 2020 / Croația – Cehia 1-1 și suspansul continuă în Grupa D
Euro 2020 / Croația – Cehia 1-1 și suspansul continuă în Grupa D
Croația și Cehia au încheiat la egalitate, scor 1-1, partida susținută vineri seară, pe stadionul (...)
Anchetă asupra practicilor de publicitate digitală ale Google, lansată de UE
Anchetă asupra practicilor de publicitate digitală ale Google, lansată de UE
Organismele de reglementare a concurenţei din Uniunea Europeană urmează să ia în vizor, din nou, (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY