ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 24 iunie 2021

 
 

Gazeta de Sud [10/06/2021]

 
Stenograme din dosarul anticorupție al cancelarului Kurz, prezentate de procurori
     
Stenograme din dosarul anticorupție al cancelarului Kurz, prezentate de procurori

Procurorii parchetului anti-corupție din Austria au dezvăluit noi dovezi incriminatoare din ancheta care îl vizează pe cancelarul Sebastian Kurz, informează Hotnews.ro. Potrivit unor conversații purtate între Kurz, pe atunci ministru de externe, și Thomas Schmid, șef de cabinet și ulterior secretar general în ministerul finanțelor, cel din urmă ar fi mărit bugetul ministerului de externe fără cunoștința ministrului finanțelor de la momentul respectiv, Reinhold Mitterlehner. „Tocmai ai primit o majorare bugetară de 30%! Am făcut asta DOAR pentru tine. Peste 160 de milioane de euro în plus!”, i-a scris Schmid lui Kurz, potrivit procurorilor. „Îmi ești dator :-)))”, a adăugat acesta. Schmid s-a lăudat cu acest lucru și actualului ministru de finanțe Gernot Blümel care la momentul respectiv era șeful filialei din Viena a Partidului Popular Austriac (ÖVP) din care face parte Kurz și pe care în prezent îl conduce. „Kurz se poate c*** bani acum”, i-a scris acesta lui Blümel, la rândul său investigat de procurorii anti-corupție într-un caz separat. Procurorii austrieci afirmă că mesajele, trimise în 2016, ar putea fi „o componentă esențială” pentru a înțelege numirea lui Schmid în fruntea celei mai mari companii austriece de stat trei ani mai târziu și că acestea sugerează un trafic de influență. Reprezentanții ÖVP au respins acuzațiile pe care le-au catalogat drept „absurde”, afirmând că procurorii anti-corupție vizează preferențial partidul de guvernământ și că respectivele conversații arată doar proceduri (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Bancul zilei
Bancul zilei
– Bună, George! Pleci din nou în vacanță? l-a întrebat agentul lui de turism..– Da, dar anul acesta (...)
Neurolog Ileana Neacă: Pacientul trebuie tratat interdisciplinar, căci de multe ori e vorba de mai multe (...)
Neurolog Ileana Neacă: Pacientul trebuie tratat interdisciplinar, căci de multe ori e vorba de mai multe afecțiuni
Consultul interdisciplinar este foarte important pentru a obține o imagine detaliată a stării de (...)
Virgil-Daniel Gruia, primarul care dezvoltă Terpeziţa cu bani europeni
Virgil-Daniel Gruia, primarul care dezvoltă Terpeziţa cu bani europeni
Virgil-Daniel Gruia candidează la alegerile din 27 iunie 2021 pentru funcţia de primar al comunei (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY