ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 21 iunie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [14/05/2021]

 
Căsătoriile între persoane de același sex
     
Căsătoriile între persoane de același sex

Preoți catolici din întreaga Germanie au încălcat săptămâna aceasta pe față o interdicție majoră a Vaticanului, binecuvântând cupluri de homosexuali și celebrând căsătorii gay în mod religios, în biserică. Cu totul, circa 100 de biserici germane au încălcat astfel decizia recentă a Vaticanului că preoții nu pot celebra într-o căsătorie gay. Germania a legalizat căsătoriile de același sex în 2017, însă doar căsătoriile civile, la primărie. Căsătoria religioasă ține, desigur, de ierarhia confesională, în cazul catolicilor de Vatican, mai ales în acele landuri germane care au un concordat cu biserica catolică, cum este landul Bavaria. Căsătoria între persoanele de același sex e permisă în doar 29 de țări din lume, dintre care mai puțin de jumătate, doar 13, sunt în UE. În contrast cu asta, ea e legală în multe țări ale Americii de Sud. În Europa, în 2018 Xavier Bettel a devenit, în Luxembourg, primul șef de guvern homosexual căsătorit legal cu partenerul său încă din 2015. Belgia, la rândul său, care a avut un premier gay declarat, pe Elio Di Rupo, a banalizat atât de mult căsătoriile de același sex, încât până și rata divorțurilor între homosexuali se apropie de cea a cuplurilor hetero, depășind 20% din căsătorii. În contrast cu asta, în Franța vecină și republicană legalizarea a venit abia în 2013, după nesfârșite mari marșuri și demonstrații pro și contra. La un moment dat, dezbaterea din Franța în jurul legalizării căsătoriilor între homosexuali atinsese proporții calificate drept grotești. Manifestații organizate de dreapta conservatoare, luări de poziții publice, unii cerând chiar un referendum național, care a fost respins în cele din urmă de parlament. Legalizarea căsătoriilor între homosexuali fusese una din promisiunile de campanie ale fostului președinte socialist François Hollande, când el căuta să se poziționeze cât mai progresist și de stânga în (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Cum am văzut eu drama marxismului
Cum am văzut eu drama marxismului
Multe din textele pe care le-am propus și transmis de-a lungul anilor la Europa Liberă au fost (...)
Trebuie să fie ca înainte - măcar în bună parte
Trebuie să fie ca înainte - măcar în bună parte
Unul din clișeele cu largă circulație anul trecut este acela care profetiza că „nimic nu va mai fi (...)
SUA promit mai multă asistență financiară pentru palestinieni
SUA promit mai multă asistență financiară pentru palestinieni
Secretarul de stat american, Antony Blinken s-a angajat să ofere zeci de milioane de dolari (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY