ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 24 iunie 2021

 
 

Gazeta de Sud [14/05/2021]

 
Topul liceelor din Craiova după media de admitere
     
Topul liceelor din Craiova după media de admitere

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a publica broşura cu oferta de admitrere a liceelor din Dolj. În broşura respectivă, elevii de clasa a VIII-a au calendarul dar şi ultima medie de admitere de la fiecare specializare din 2019 şi 2020 pentru a se putea ghida cum să facă opţiunile. Media de admitere la liceu, şi anul acesta, este formată din 80% media de la Evaluarea Naţională şi 20% media din perioada gimnaziului. În Craiova sunt licee la care ultima medie nu a scăzut sub 9 dar şi licee la care ultima medie de admitere a fost puţin peste 2. Pe primul loc la cele mai mari medii de admitere este Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. La şase dintre cele şapte specializări pe care le are pentru clasa a IX-a, ultima medie de admitere nu a scăzut sub 9,50. Pe primul loc în cadrul colegiului este specializarea ştiinţe ale naturii. Ultimul elev admis, anul trecut, a avut media 9.89. La matematică-informatică bilingv- engleză cea mai mică medie a fost 9,83, iar la matematică-informatică-intensiv informatică ultimul admis a avut 9.64. La acest colegiu cea mai mică medie de admitere a fost 9.28 la ştiinţe sociale. Unitatea şcolară este în fiecare an în top trei licee la nivel naţional cu cele mai mari medii de admitere. Medii de admitere peste 9 şi la Colegiile „Cuza” şi „Carol I” , şi „Ştefan Velovan” Specializarea ştiinţe ale naturii este în preferinţele elevilor şi la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova. La acest colegiu sunt două clase de ştiinţe ale naturii, adică dublu faţă de Colegiul „Buzeşti”, iar ultima medie de admitere a fost 9,52. Şi la matematică- informatică, unde sunt 78 de locuri, ultima medie de admitere este 9,51. Şi la profilul umanist au fost medii peste 9. La filologie -bilingv engleză ultimul admis a avut 9.32, iar la filologie- spaniolă cea mai mică medie de admitere a fost 9. Filologie bilingv (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Vaccinul Pfizer poate provoca o boală rară de sânge
Vaccinul Pfizer poate provoca o boală rară de sânge
Vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer a fost corelat cu posibilitatea șanselor de a dezvolta o (...)
Rusia pregăteşte o taxă pentru exporturile de metale
Rusia pregăteşte o taxă pentru exporturile de metale
Rusia intenţionează să introducă o taxă temporară pentru exporturile de oţel, nichel, aluminiu şi (...)
Minerii disponibilizați vor primi bani de la Guvern
Minerii disponibilizați vor primi bani de la Guvern
Premierul Florin Cîțu a anunțat că a fost adoptată o ordonanță de urgență referitoare la categoriile (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY