ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 15 iunie 2021

 
 

Gazeta de Sud [13/05/2021]

 
Bijuterii ale fiicei lui Napoleon, vândute cu 1,4 milioane de euro la licitaţie
     
Bijuterii ale fiicei lui Napoleon, vândute cu 1,4 milioane de euro la licitaţie

Bijuterii ornate cu safire şi diamante, care i-au aparţinut fiicei adoptive a lui Napoleon, au fost vândute miercuri la licitaţie, la Geneva, pentru 1,4 milioane de franci elveţieni (1,4 milioane de euro), depăşind mult estimările casei de licitaţii Christie’s, scrie News.ro. Cele nouă bijuterii, propuse spre vânzare în loturi separate, au rămas în aceeaşi familie de când au fost oferite fiicei adoptive a lui Napoleon, Stéphanie de Beauharnais, cu ocazia căsătoriei sale la Palais des Tuileries în 1806. „A existat o cerere foarte mare din partea colecţionarilor din lumea întreagă”, a declarat comisarul licitaţiei Max Fawcett jurnaliştilor, fără a dezvălui numele cumpărătorilor.  În contextul în care Elveţia a relaxat recent măsurile de restricţie legate de Covid, aproximativ douăzeci de ofertanţi şi spectatori au fost prezenţi în sală, precum şi douăzeci de reprezentanţi ai casei britanice care au primit licitaţii prin telefon. Bijuteriile au fost puse în vânzare cu ocazia comemorării în mai a 200 de ani de la moartea lui Napoleon. Cele nouă piese, dintre care o diademă, un colier, o pereche de cercei, două pandantive şi broşe, precum şi un inel şi o brăţară, au fost propuse în loturi individuale. Experţii au estimat totalul la 430.000 de franci elveţieni. Diadema a fost adjudecată la 420.000 de franci elveţieni (mai mult de 383.000 de euro), după ce fusese estimată între 140.000 şi 250.000 de franci elveţieni. 38 de safire originare din Ceylon au fost folosite pentru a crea acest set la începutul anilor 1800. În afară de valoarea lor istorică, aceste bijuterii de o mare fineţe au şi o valoare intrinsecă datorită albastrului natural, întrucât de obicei safirele sunt supuse unui tratament termic pentru a accentua (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Horoscop
Horoscop
BerbecSunt bine aspectate relațiile cu autoritățile, șefii, partenerii de afaceri, oamenii care au (...)
Bancul zilei
Bancul zilei
La piaţă, Ion vinde un cocoş. Un cumpărător îl întreabă:– Dar găinile le calcă?– Calcă găini, raţe, (...)
Euro 2020 / Suedia a rezistat eroic la Sevilla în fața Spaniei
Euro 2020 / Suedia a rezistat eroic la Sevilla în fața Spaniei
Suedia a dat peste cap calculele hârtiei, reușind să termine la egalitate, scor 0-0, partida (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY