ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 21 iunie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [11/05/2021]

 
Atacul cibernetic de la conducta americană, pus pe seama unei organizații din fosta URSS
     
Atacul cibernetic de la conducta americană, pus pe seama unei organizații din fosta URSS

Atacul cibernetic de la o conductă, care alimentează cu combustibil circa jumătate a coastei de est a Statelor Unite este pus pe seama unei organizații din fosta Uniune Sovietică, probabil din Rusia și are aparent ca scop obținerea de bani. Atît organizația în cauză, cît și autoritățile de la Moscova neagă că ar fi vorba despre o operațiune orchestrată de statul rus, din rațiuni geostrategice, Kremlinul deplîngînd chiar că Statele Unite nu cooperează pentru contracarea unor astfel de amenințări. Purtătorul de cuvînt al Kremlinului a negat că regimul Putin ar avea vreo legătură cu acest atac și cu altele precedente, despre care se crede însă că ar fi avut la origine statul rus. Unii cred ca cel mai recent atac, care a vizat firma americană Colonial Pipeline, ar fi avut cel puțin aprobarea tacită a regimului de la Moscova, dar președintele Biden a spus că nu a fost descoperită pînă acum vreo conexiune directă. Să nu uităm ca administrația de la Washington a impus recent sancțiuni împotriva Moscovei pentru participarea la un atac anterior, împotriva unor sisteme informatice guvernamentale. Dar în timp ce acel atac este considerat un act de spionaj, cel mai recent pare să aibă o motivație strict financiară, informațiile firmei Colonial fiind ținute ostatice, în schimbul unei recompense. Acesta este cel mai grav atac împotriva unui sistem american de infrastructură energetică, numărul acestora crescînd însă cu 485% din 2019 încoace. Purtătoarea de cuvînt a Casei Albe nu s-a referit la autorii celui mai recent atac, dar senatorul independent Angus King a spus: „Se presupune că este o bandă de răufăcători, dar nu sînt sigur ce diferență există între această caracterizare și dacă au sau nu legături cu guvernul rus”. King și alți colegi au atras atenția, în repetate rînduri, în legătură cu vulnerabilitatea infrastructurii americane la (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Cum am văzut eu drama marxismului
Cum am văzut eu drama marxismului
Multe din textele pe care le-am propus și transmis de-a lungul anilor la Europa Liberă au fost (...)
Trebuie să fie ca înainte - măcar în bună parte
Trebuie să fie ca înainte - măcar în bună parte
Unul din clișeele cu largă circulație anul trecut este acela care profetiza că „nimic nu va mai fi (...)
SUA promit mai multă asistență financiară pentru palestinieni
SUA promit mai multă asistență financiară pentru palestinieni
Secretarul de stat american, Antony Blinken s-a angajat să ofere zeci de milioane de dolari (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY