ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 15 iunie 2021

 
 

Gazeta de Sud [7/05/2021]

 
Muncitori din Vietnam, Turcia, Sri Lanka iau locul românilor pe șantierele din Craiova
     
Muncitori din Vietnam, Turcia, Sri Lanka iau locul românilor pe șantierele din Craiova

Deși a fost si este pandemie, mulți lucrători români s-au întors din străinătate, firmele locale nu au găsit să angajeze personalul de care aveau nevoie. Astfel că au apelat la cetățeni străini. Sute de muncitori străini, din afara spațiului Uniunii Europene, lucrează pe șantierele din Craiova și Dolj. Acestia lucreaza și în alte câteva domenii de activitate. În ultimii ani, tot mai mulți angajatori din Craiova au adus cetățeni străini care să suplinească lipsa forței de muncă locale. Strainii sunt cu calificare sau fără. Avantajele salarizării și siguranța că acei muncitori nu pleacă oricând și oricum de la locul de muncă au determinat angajatori locali să angajeze străini din state non-UE. Trendul utilizării muncitorilor străini, inclusiv pe șantierele din Craiova, a continuat și în 2021. Până la începutul lunii mai existau cereri de acordare a avizelor de muncă pentru mulți străini. Solicitările de pe primele patru luni din 2021 au ajuns, deja, la mai mult de jumătate din câte au existat pe întregul an 2020. “La nivelul anului 2020, la nivelul Serviciului pentru Imigrări Dolj au fost înregistrate 301 solicitări, privind eliberarea avizelor de angajare, iar în anul 2021, până în prezent, au fost înregistrate 149 de solicitări”, au precizat reprezentanții Serviciului pentru Imigrări Dolj, la solicitarea GdS. 211 cetățeni străini din afara UE lucrează preponderent în construcții La începutul lunii mai 2021, în total, în Dolj mai activau 211 cetățeni din state non-UE. Cei mai mulți lucrează la firme din Craiova.Potrivit datelor de la Serviciul pentru Imigrări Dolj, cei mai mulți cetățeni străini care lucrează în Dolj provin din Vietnam – 49 de persoane. Mai sunt și din Turcia mulți – 46 de muncitori. Din Sri Lanka lucrează în Dolj 46 de persoane. Și din Nepal au fost angajați la Craiova 20 de oameni. Un număr mai mic de cetățeni străini au (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Horoscop
Horoscop
BerbecSunt bine aspectate relațiile cu autoritățile, șefii, partenerii de afaceri, oamenii care au (...)
Bancul zilei
Bancul zilei
La piaţă, Ion vinde un cocoş. Un cumpărător îl întreabă:– Dar găinile le calcă?– Calcă găini, raţe, (...)
Euro 2020 / Suedia a rezistat eroic la Sevilla în fața Spaniei
Euro 2020 / Suedia a rezistat eroic la Sevilla în fața Spaniei
Suedia a dat peste cap calculele hârtiei, reușind să termine la egalitate, scor 0-0, partida (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY