ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 15 iunie 2021

 
 

Jurnalmm [7/05/2021]

 
Izvorul Tămăduirii . Tradiții si superstiții pentru prima vineri de după Paști
     
Izvorul Tămăduirii . Tradiții si superstiții pentru prima vineri de după Paști

În prima vineri de după Paști, respectiv 7 mai 2021, are loc sărbătoarea cu cruce rosie Izvorul Tămăduirii. Aceasta are mai multe tradiții si superstiții. Potrivit preotului Gabriel Cazacu, tradițiile de Izvorul Tămăduirii sunt legate de înnoire, este o zi de vindecare. ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția! AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD Oferte de nerefuzat 2021 În această zi creștinii nu trebuie să lucreze. „Nu trebuie să lucrăm în ziua Izvorului Tămăduirii, trebuie să mergem la Biserică. Acolo vom lua Agheasma Mică, cea pe care o putem bea zi de zi, tot anul”, a declarat, pentru Fanatik, preotul Gabriel Cazacu. În tradiția populară se spune că oamenii care muncesc în ziua de Izvorul Tămăduirii, precum și gospodinele care spală, calcă sau cos, nu vor avea spor tot anul, iar treburile pe care le au de făcut nu se vor mai termina niciodată. Cei care vor respecta însă tradițiile se spune că vor avea un loc asigurat în Rai. În România, în funcție de zonele istorice, tradițiile de Izvorul Tămăduirii sunt variate. Mai exact, în unele zone ale țării se săvârșește Jurământul Juvenil, o tradiție care îi pune în centrul său pe tinerii între 9 și 14 ani. Conform ritualului, aceștia își jură loialitate și fac schimb de obiecte cu încărcătură sentimentală. Tradiția Jurământului Juvenil are ca scop ajutorarea reciprocă – fie că e vorba de înfrățirea băieților, fie că e vorba de însurățitul fetelor – până la moarte. O altă tradiție este cea legată de săpătorii de fântâni care, conform superstiției, sunt cei care în această zi, de Izvorul Tămăduirii, sunt ajutați să găsească mai ușor apa pentru că izvoarele sunt mai zbuciumate. Mai mult, fântânile care sunt sfințite sau binecuvântate în ziua de Izvorul Tămăduirii nu vor seca niciodată. În această zi, după ce preotul sfințește apa și face Agheasma Mică, gospodarii stropesc (...)

cititi articolul complet în Jurnalmm


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: Jurnalmm +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY