ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 23 iunie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [6/05/2021]

 
Blinken declară Europei Libere că SUA au în vedere asistență militară „suplimentară” pentru Ucraina
     
Blinken declară Europei Libere că SUA au în vedere asistență militară „suplimentară” pentru Ucraina

KIEV --  Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, a spus că Statele Unite iau în considerare cererea Ucrainei de asistență militară „suplimentară” pentru a ajuta la respingerea agresiunii Kremlinului, în urma unei masive desfășurări de forțe rusești la granița comună. Kievul a cerut sisteme antiaeriene americane și tehnologie anti-sniper, ca și o posibilă amplasare de rachete Patriot în Ucraina. Blinken a declarat Europei Libere la 6 mai, într-un interviu acordat la Kiev, unde s-a întâlnit cu liderii Ucrainei, inclusiv președintele Volodimir Zelenski, că Pentagonul „analizează ce asistență suplimentară – în afară de foarte semnificativa asistență pe care deja am oferit-o, inclusiv sub formă de dotări – ar fi utilă Ucrainei în situația actuală. Este un proces de analiză foarte activ”. Statele Unite au furnizat Ucrainei aproape 5 miliarde de dolari în ajutoare financiare, umanitar și militare – inclusiv arme letale anti-tanc – începând din 2014, când Rusia a anexat Crimeea și a luat partea separatiștilor din două provincii estice, declanșând un război care a ucis până acum peste 13.000 de oameni. Prima vizită făcută de Blinken la Kiev de când a fost numit de președintele Joe Biden la conducerea Departamentului de Stat vine la doar câteva săptămâni după ce Rusia a desfășurat peste 100.000 de militari în apropierea graniței cu Ucraina, în ceea ce Statele Unite au numit un act de intimidare. Rusia și-a retras de atunci o parte din trupe și echipamente, dar nu totul, ceea ce ar reprezenta o amenințare serioasă și urgentă la adresa Ucrainei, a spus Blinken. „Rusia are capacitatea de a recurge în regim de urgență la noi acțiuni agresive, așa că suntem foarte vigilenți în această privință... și ne asigurăm că ajutăm Ucraina să aibă mijloace să se apere”, a spus Blinken în interviul cu Europa Liberă. Ucraina a făcut apel la Statele (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Cum am văzut eu drama marxismului
Cum am văzut eu drama marxismului
Multe din textele pe care le-am propus și transmis de-a lungul anilor la Europa Liberă au fost (...)
Trebuie să fie ca înainte - măcar în bună parte
Trebuie să fie ca înainte - măcar în bună parte
Unul din clișeele cu largă circulație anul trecut este acela care profetiza că „nimic nu va mai fi (...)
SUA promit mai multă asistență financiară pentru palestinieni
SUA promit mai multă asistență financiară pentru palestinieni
Secretarul de stat american, Antony Blinken s-a angajat să ofere zeci de milioane de dolari (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY