ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 22 iunie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [6/05/2021]

 
Ce vrea AUR: „exaltarea de a fi parte dintr-un întreg numit România"
     
Ce vrea AUR: „exaltarea de a fi parte dintr-un întreg numit România"

De la intrarea în Legislativ cu un scor de 9%, partidul Alianța pentru Unirea Românilor s-a dovedit mai degrabă o formațiune antisistem, decât una care se conformează regulilor democrației parlamentare. Astfel jocul politic configurat de AUR a avut loc mai degrabă în stradă, decât în Parlament. Alianța pentru Unirea Românilor a organizat în ultimele luni zeci de manifestații, peste tot în țară, militând împotriva restricțiilor impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus. La aceste proteste au participat uneori chiar sute de oameni, fără măști de protecție strigând sloganuri anti-guvernamentale și împotriva noilor reguli sanitare. Liderii AUR au vorbit în ultimele luni despre „măsuri dictatoriale” și „complicitatea întregii clase politice” la o „tiranie mediatică” prin care s-ar promova „vaccinuri experimentale”.  Partidul Alianța pentru Unirea Românilor mizează mai mult pe propagandă, decât pe acțiuni parlamentare. Discursul radical al liderilor AUR, naționalist și anti-restricții este rostogolit pe rețelele sociale, mai ales pe Facebook, unde liderii formațiunii folosesc mai multe conturi și un algoritm de răspândire bine pus la punct de specialiști în IT. În Parlament, s-au remarcat două personaje: Diana Șoșoacă, exclusă între timp pentru indisciplină din AUR, dar care bruiat luni de zile ședințele Senatului și filosoful Sorin Lavric, cunoscut pentru discursurile lui misogine și rasiste, care a ținut neapărat să omagieze de la tribuna Camerei Superioare a Parlamentului României personaje  controversate, care au făcut parte din Mișcarea Legionară. A vorbit astfel despre Valeriu Gafencu, la 100 de ani de la nașterea lui, ca despre un „sfânt al închisorilor” și un „simbol al jertfei creștine”. Senatorul AUR a făcut un laudațio și pentru Mircea Vulcănescu,inclusiv într-o discuție cu purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române. (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Cum am văzut eu drama marxismului
Cum am văzut eu drama marxismului
Multe din textele pe care le-am propus și transmis de-a lungul anilor la Europa Liberă au fost (...)
Trebuie să fie ca înainte - măcar în bună parte
Trebuie să fie ca înainte - măcar în bună parte
Unul din clișeele cu largă circulație anul trecut este acela care profetiza că „nimic nu va mai fi (...)
SUA promit mai multă asistență financiară pentru palestinieni
SUA promit mai multă asistență financiară pentru palestinieni
Secretarul de stat american, Antony Blinken s-a angajat să ofere zeci de milioane de dolari (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY