ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 23 iunie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [6/05/2021]

 
Rețelele de socializare nu se decid să deblocheze conturile lui Donald Trump
     
Rețelele de socializare nu se decid să deblocheze conturile lui Donald Trump

Surse apropiate de fostul președinte Donald Trump susțin că acesta pare înclinat să candideze pentru Casă Albă în 2024. Firește că asta poate fi realitatea, dar și o manevră de a se menține în calitate de lider de facto al Partidului Republican sau de a crea impresia că – dacă ar fi pus sub acuzare de vreun tribunal - ar fi persecutat politic. Indiferent care va fi situația, cei care-l susțin sunt revoltați de decizia Facebook de a menține suspendat contul lui Trump, asta pentru că ei văd mediile de socializare a fiind esențiale pentru revenirea politică a fostului președinte. Colegiul de conducere al firmei a decis ca liderii executivi Facebook să decidă ei, în interval de șase luni, dacă să mențină suspendarea sau nu. Republicani au ripostat de îndată, amenințând cu represalii legislative, fostul șef al consilierilor lui Trump, Mark Meadows spunînd că este „o zi tristă pentru America”, adăugînd că este o zi tristă și pentru Facebook pentru că sunt membrii în Congres, care analizează cu atenție dacă compania este un monopol, care trebuie dezmembrat. El a spus că ar există un standard dublu, în condițiile în care pe rețea sunt persoane care ar spune lucruri mult mai grave decît fostul președinte. Consilierii lui Trump au prezentat consiliului Facebook argumentele lor și sperau că suspendarea să fie ridicată, dar nu așa s-a întîmplat, cel puțin deocamdată. Un consultant republican a declarat că această decizie ar reafirmă faptul că marile companii de tehnologie sunt anti-conservatoare. Cei care susțin suspendarea recunosc că dreptul la liberă exprimare trebuie respectat, dar argumentează că fostul președinte s-a folosit de mediile de socializare pentru a incită violență și a semănat disensiuni, materializate în gravele incidente de la 6 ianuarie, când mulțimi de susținători ai lui Trump au atacat clădirea Congresului, aflat în sesiune. (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Cum am văzut eu drama marxismului
Cum am văzut eu drama marxismului
Multe din textele pe care le-am propus și transmis de-a lungul anilor la Europa Liberă au fost (...)
Trebuie să fie ca înainte - măcar în bună parte
Trebuie să fie ca înainte - măcar în bună parte
Unul din clișeele cu largă circulație anul trecut este acela care profetiza că „nimic nu va mai fi (...)
SUA promit mai multă asistență financiară pentru palestinieni
SUA promit mai multă asistență financiară pentru palestinieni
Secretarul de stat american, Antony Blinken s-a angajat să ofere zeci de milioane de dolari (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY