ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 15 mai 2021

 
 

Radio Europa Liberă [5/05/2021]

 
Război hibrid în partidul Republican între aripa pro-Trump și cea moderată
     
Război hibrid în partidul Republican între aripa pro-Trump și cea moderată

În Partidul Republican se duce o luptă la vârf între elemente fidele fostului președinte Donald Trump și cei care i se opun și neagă că alegerile prezidențiale ar fi fost furate, cum susține Trump.   Între aceștia din urma, un rol important îl joacă numarul trei din ierarhia republicană din Camera Reprezentanților, Liz Cheney, un critic acerb al lui Donald Trump, care a votat pentru cea de-a doua punere sub acuzare a acestuia în Congres. Liderul minorității republicane din Cameră, Kevin McCarthy a fost surprins de un microfon, aflat în apropiere, spunând că Cheney ar fi „pierdut încrederea” lui. El a continuat „Mi-a ajuns … Mi-a ajuns cu ea. Mi-am pierdut încrederea. Cineva trebuie să depună o moțiune de cenzură și presupun că se va întâmpla”, aceasta din urma afirmație este o aluzie la faptul că Liz Cheney poate fi înlocuită din conducerea grupului parlamentar, printr-un vot al majorității. Un astfel de vot – la vremea respective, secret – a mai avut loc recent și atunci Cheney a rămas în funcție, dar dacă acum votul va fi la vedere, puțini republicani cred că îți pot permite să riște să-l antagonizeze pe Trump și baza de sprijin a partidului.  Purtătorul de cuvânt al lui Cheney, Jeremy Adler a declarant: „Problema care se pune este dacă Partidul Republican va continua să propage minciuni cu privire la alegeri și să facă uitate evenimentele de la 6 ianuarie” când o mulțime de susținători ai lui Trump au atacat cladirea Congresului, provocând victime și pagube materiale. Până acum, McCarty a lăsat criticile la adresa lui Cheney pe seama subordonaților săi, acum se pare că a decis să își asume încercarea de a o înlătura din conducere. Surse de presă arată că republicanii ar intenționa să o înlocuiască pe Cheney cu o altă femeie: se așteatpă ca alegerea să se facă înyre  – deputata de New York, Elise Stefanik, cea de Michigan – Ann Wagner (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
„Să-i schimbăm pe toți din parlament și să-i numim pe alții noi”
„Să-i schimbăm pe toți din parlament și să-i numim pe alții noi”
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY