ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 14 mai 2021

 
 

Radio Europa Liberă [5/05/2021]

 
România nu și-a ținut toate promisiunile în legătură cu reformele din justiție: raport GRECO
     
România nu și-a ținut toate promisiunile în legătură cu reformele din justiție: raport GRECO

În ultimul său raport despre România, publicat astăzi, GRECO, structura anticorupție creată de Consiliul Europei (Groupe d'États contre la corruption, Grupul de state împotriva corupției) constată că România s-a conformat într-un mod încă doar superficial recomandărilor în legătură cu prevenirea înaltei corupții, în special printre parlamentari, judecători și procurori. GRECO constată că România a implementat doar cinci din cele 18 recomandări făcute în urma evaluării precedente, din 2015. Raportul era deja gata la jumătatea lunii trecute, dar a fost făcut public abia astăzi pentru că a trebuit să primească mai întâi aprobarea guvernului României. În privința corupției parlamentarilor, raportul constată că nimic nu a fost făcut, în afară de acomodarea procedurală a două recomandări din nouă. GRECO insistă pe asta, „dată fiind importanța acestor recomandări pentru prevenirea corupției printre parlamentari”. Vezi și: Senatorii au modificat Codul de procedură penală: maximum 120 de zile pentru pronunțarea sentinței și motivare Raportul recunoaște însă că în domeniul corupției printre judecători și procurori, Romania, supusă unor mari presiuni în 2017-2018, a luat unele inițiative promițătoare, care însă vor trebui ținute. În 2017, GRECO decisese să efectueze evaluări urgente ad-hoc ale proiectelor de legi privind sistemul judiciar din România și asupra a două proiecte de legi privind reorganizarea Curții Supreme și a Consiliului Național al Justiției din Polonia. A fost pentru prima dată când GRECO a utilizat articolul 34 din Regulamentul său de procedură, introdus pentru a permite o "procedură ad-hoc în circumstanțe excepționale". Apoi, în aprilie 2018, GRECO a cerut guvernului Dăncilă să renunțe la toate amendamentele introduse anterior în grabă, atrăgând atenția că o parte din acestea vor fi percepute de alte țări ca împiedicând cooperarea (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Casa Albă, pași ezitanți în abordarea conflictului israeliano-palestinian
Casa Albă, pași ezitanți în abordarea conflictului israeliano-palestinian
La începutul mandatului, Joe Biden a lăsat să se înțeleagă că preferă să nu își concentreze politica (...)
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii. În fiecare joi, (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY