ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 15 mai 2021

 
 

Gazeta de Sud [5/05/2021]

 
Totul despre situația economică a CEO și Planul de restructurare
     
Totul despre situația economică a CEO și Planul de restructurare

Complexul Energetic Oltenia(CEO), compania de stat cu cel mai mare număr de salariați din regiune, a răspuns întrebărilor Gazetei de Sud cu privire la situația economică a societății, Planul de restructurare și perspectivele de menținere pe piața energetică în contextul Green Deal. 1. Care este situația economică a Complexului Energetic Oltenia în momentul de față din perspectiva achiziției de certificate de CO2. Ce sumă a fost cheltuită pentru cumpărarea certificatelor de CO2? Ce pierderi sunt prognozate în 2021? Prețul certificatelor de CO2 a crescut spectaculos în ultimii ani, ajungând în prezent la peste 47 de euro/certificat. Pentru CE Oltenia ponderea prețului certificatelor de CO2 în costul unitar de producție al energiei electrice depășește 60%. În Planul de Restructurare și decarbonare transmis CE am estimat valori între 26 și 35 de euro pentru un certificat, iar prețul a depășit pragul de 47 de euro. Ajutorul de stat aprobat recent de Guvern acoperă estimarea inițială, iar diferența a fost acoperită din fondurile proprii. Valoarea certificatelor aferente energiei produse în anul 2020 a fost de 315 milioane euro. Ajutorul de stat aprobat recent de Guvern în valoare de 241 milioane euro a acoperit această estimare inițială, iar diferența de 74 de milioane de euro a fost suportată din fondurile proprii ale companiei. Am depășit această bornă și continuăm efortul de salvare a companiei, pentru că Sistemul Energetic Național nu poate funcționa în condiții de siguranță fără CE Oltenia. Acum, ne concentrăm pe aprobarea Planului de Restructurare și Decarbonare și dialogăm constant cu Comisia Europeană pentru a răspunde tuturor solicitărilor de clarificare. 2. Câți salariați se vor pensiona în 2021 și câți vor fi disponibilizați colectiv și care va fi cuantumul salariilor compensatorii? Care este politica de resurse umane a (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
22 de cazuri noi de COVID-19 în Dolj
22 de cazuri noi de COVID-19 în Dolj
Prefectura Dolj a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 22 de cazuri noi de (...)
Îmbunătățirea infrastructurii educaționale în Sat Sălcuța
Îmbunătățirea infrastructurii educaționale în Sat Sălcuța
Anunț de lansare a proiectului Îmbunătățirea infrastructurii educaționale în Sat Sălcuța, Comuna (...)
Merg perfect la Roma! Tecău şi Krawietz au ajuns în sferturile competiţiei
Merg perfect la Roma! Tecău şi Krawietz au ajuns în sferturile competiţiei
Perechea româno-germană Horia Tecău/Kevin Krawietz s-a calificat în sferturile de finală ale probei (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY