ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 14 mai 2021

 
 

Radio Europa Liberă [5/05/2021]

 
Tot mai multe infracţiuni politice în Germania (raport)
     
Tot mai multe infracţiuni politice în Germania (raport)

Raport prezentat de ministrul german de interne. Arestarea unui bărbat suspectat de a fi trimis 115 scrisori de ameninţare, semnate „NSU 2.0.” Ministrul federal de interne, Horst Seehofer, a prezentat la Berlin Raportul privind infracţiunile politice. Potrivit Raportului (care poate fi descărcat aici), în ultimul an, s-a înregistrat o creştere alarmantă a acestor delicte. Este vorba despre creşterea cea mai mare din ultimii 20 de ani. Seehofer şi-a exprimat îngrijorarea mai ales faţă de acţiuni violente. Ministrul a subliniat că în societatea germană se pot observa „tendinţe evidente de abrutizare” („klare Verrohungstendenzen“). În prezent, extremismul de dreapta, a explicat ministrul, constituie cea mai mare ameninţare la adresa siguranţei interne a Germaniei. Din datele statistice prezentate rezultă că în cursul anului trecut au fost înregistrate circa 44.600 de infracţiuni politice, ceea ce înseamnă o creştere cu 8,5 la sută faţă de anul 2019. Atacurile violente au crescut într-o proporţie de 19 la sută. Potrivit datelor cuprinse în Raport, infracţionalitatea stîngistă a crescut cu 45 la sută, iar cea extremistă de dreapta cu 11 la sută. Seehofer a explicat această evoluţie negativă prin faptul că în societatea germană există o polarizare progresivă datorită discuţiilor determinate de corona-pandemie. În legătură cu pandemia au fost consemnate aproape 3.560 de infracţiuni motivate politic: agresiuni fizice, nerespectarea reglementărilor sanitare şi delicte de propagandă. Din cauza creşterii numărului de ameninţări la adresa unor persoane publice, a fost inaugurată, săptămâna trecută, o platformă pe internet, destinată reclamaţiilor. Portalul electronic, inaugurat de preşedintele Germaniei, Steinmeier, se numeşte Stark im Amt (puternic în funcţie) şi urmează să contrabalanseze ameninţările unor extremişti, la adresa unor (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Şor vrea să returneze banii. Îi luăm?
Şor vrea să returneze banii. Îi luăm?
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Ştiri, interviuri, analize. Programul care stabileşte agenda zilei. Programul in care puteți (...)
News
News
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY