ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 12 mai 2021

 
 

Gazeta de Sud [5/05/2021]

 
Prefectul de Gorj le cere motrenilor să își monteze centrale individuale pe gaze
     
Prefectul de Gorj le cere motrenilor să își monteze centrale individuale pe gaze

Sunt șanse foarte mici ca motrenii să mai beneficieze de serviciile Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă(UATAA) în viitorul apropiat. Este vorba de unul dintre agenții economici din Gorj care e plătitor de certificate de CO2. Compania folosește cărbune pentru a produce căldură și apă caldă. Pentru emisiile de CO2 de pe parcursul unui an, Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru este obligată să achite certificate de CO2. Media este de 50.000 de certificate anual. Dacă anul trecut au fost găsite fondurile necesare pentru plata taxei de poluare, anul acesta banii nu au mai venit, în ciuda faptului că au fost făcute demersuri pentru obținerea de finanțare din fondul de rezervă al Guvernului. Ministerul Dezvoltării a refuzat să facă demersuri pentru aprobarea unei Hotărâri de Guvern, considerând că acest lucru nu este oportun. Nu mai au altă șansă în afara centralelor proprii Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan-Morega, este de părere că viitorul la Motru va fi reprezentat de centralele individuale sau de bloc pe gaze naturale. În opinia reprezentantului Guvernului la nivel local instituțiile publice ar trebui să fie trecute pe gaze naturale pentru a nu mai depinde de serviciile la comun. „După părerea mea, Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru are șanse reduse să își mai revină, în contextul în care nu au fost plătite certificatele de CO2 și vin și acele amenzi. Soluția ca amenzile de 100 de euro pe zi per certificate necumpărat să nu fie aplicate este să fie oprită furnizarea serviciilor, adică să nu se mai desfășoare activitate. Sunt niște sume foarte mari în joc și societatea nu va avea an de an de unde să le ia. La Motru este rețea de gaze naturale și, în opinia mea, este o opțiune clară pentru autoritățile de acolo și pentru populație. Și, dacă nu mai au vreun plan de salvare a UATAA să (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Dolj: Protocol de colaborare între ISJ și DSP pentru vaccinarea anti-COVID
Dolj: Protocol de colaborare între ISJ și DSP pentru vaccinarea anti-COVID
Inspectoratul Școlar Județean Dolj va iniția un protocol de colaborare cu Direcția de Sănătate (...)
Olt: Cadre medicale cercetate pentru fals material în înscrisuri oficiale
Olt: Cadre medicale cercetate pentru fals material în înscrisuri oficiale
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt efectuează, în această (...)
(VIDEO) Un cuplu cu cinci copii a adopat 7 frați orfani
(VIDEO) Un cuplu cu cinci copii a adopat 7 frați orfani
La 3 ani după cea mai mare tragedie a vieţii lor, 7 fraţi din Lakeside, Texas şi-au găsit o urmă de (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY