ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 13 mai 2021

 
 

Dobrogea News [4/05/2021]

 
Braconaj piscicol în deltă: peste 190 kilograme de pește și plase de pescuit interzise, în lungime totală de aproximativ 850 metri.
     
Braconaj piscicol în deltă: peste 190 kilograme de pește și plase de pescuit interzise, în lungime totală de aproximativ 850 metri.

În perioada 29 – 30.04.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu pe Brațul Sfântu Gheorghe și în zona Lacului Erenciuc, au descoperit în zona strict protejată – Lac Erenciuc – 12 unelte de pescuit din fir textil și una tip multifilament, amplasate în apă, având captură de peşte. În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a setcilor din fir textil este de 606 metri, iar a celei multifilament este de 80 metri. Captura de peşte, care cântărea 38 kilograme, din diverse specii, a fost predată unei societăți de profil. În cauză a fost întocmită lucrarea penală cu autor necunoscut, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibitie” şi “pescuit cu alte unelte sau scule neautorizate”, fapte prevăzute de art 64 lit e şi l din OUG nr. 23/2008, actualizată.  * De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au descoperit în data de 30.04.2021, în jurul orei 17.30, în vegetaţia de la malul Dunării, pe raza localităţii Văcăreni, județul Tulcea, patru saci din rafie abandonaţi care conţineau peşte. În urma verificărilor şi după cântărirea peştelui a rezultat o cantitate totală de 97,8 kilograme, astfel: 13,8 kilograme sturion, 39 kilograme crap şi 45 kilograme scrumbie. De asemenea, a fost descoperită şi o plasă tip monofilament în lungime de 140 metri. Cantitatea de sturion va fi redată mediului natural, în conformitate cu măsurile stabilite prin Ordinul nr. 545/715/2016 privind măsurile de refacere şi conservare a populaţiei de sturion. În cauză a fost întocmită lucrarea penală cu autor necunoscut, sub aspectul săvârşirii (...)

cititi articolul complet în Dobrogea News


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: Dobrogea News +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY