ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 18 mai 2021

 
 

Gazeta de Sud [4/05/2021]

 
Oamenii din Valea Șarpelui, trimiși de primărie să stea la coadă pentru o locuință socială
     
Oamenii din Valea Șarpelui, trimiși de primărie să stea la coadă pentru o locuință socială

Craiovenii care și-au găsit un adăpost în Valea Șarpelui nu pot fi ajutați de primărie. Autoritățile spun că aceștia s-au aciuat în această zonă fără „forme legale”. Stau de 30 de ani în zona Valea Șarpelui, pe un teren situat între Tancodrom, Cimitirul Nord şi calea ferată. Și-au încropit aici locuințe modeste, iar unii dintre ei își duc cu greu viața. Situația celor 15 familii am prezentat-o recent în GdS. Oamenii spuneau atunci că sunt disperații fiindcă sunt amenințați de armată că vor fi demolați. Cauza, terenul aparține unei unități militare din Craiova, mai mult este chiar un poligon militar de antrenament. Termenul limită era 30 aprilie a.c., din acest moment localnicii ar urma să fie evacuați. Unii dintre ei, disperați că vor rămâne pe drumuri și vor pierde bruma de agoniseală au bătut la ușa autorităților. Au făcut asta fiindcă au fost tolerați de autorități pe acest teren zeci de ani la rând, spun oamenii. Acum, autoritățile nu au nici o rezolvare pentru situația în care se găsesc aceste familii. „Situația cetățenilor care locuiesc în Valea Șarpelui este foarte dificilă. Aceștia și-au construit casele în zona respectivă cu mulți ani în urmă, fără niciun fel de autorizație și fără nicio cerere adresată Primăriei Craiova. De aceea, în acest moment, nu există pârghii legale prin care aceștia să poată fi ajutați. Pentru a putea solicita o locuință socială, ar fi trebuit să depună o cerere și să îndeplinească mai multe condiții, conform legislației în vigoare. În baza de date a Primăriei Craiova, există, în prezent, un număr de 1632 dosare de locuințe sociale depuse încă din 1996, dintre care doar 154 sunt actualizate, conform reglementărilor legale în vigoare, de către solicitanți”, a precizat pentru GdS Marina Andronache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova. Oamenii din Valea Șarpelui Cale lungă până la obținerea unei locuințe sociale (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Rapid – FCU 1-3 / Craiovenii le-au stricat sărbătoarea giuleștenilor
Rapid – FCU 1-3 / Craiovenii le-au stricat sărbătoarea giuleștenilor
Promovată în Liga 1 încă din runda trecută, FCU Craiova a mers la Buftea liniștită, dar cu gândul (...)
Fără prea multe șanse în primul joc. SCMU Craiova, învinsă categoric de Voluntari
Fără prea multe șanse în primul joc. SCMU Craiova, învinsă categoric de Voluntari
Baschetbaliștii de la SCMU Craiova nu au avut prea multe de arătat în primul meci din play-off-ul (...)
Dolj: Minor accidentat în Amărăștii de Jos
Dolj: Minor accidentat în Amărăștii de Jos
Polițiștii rutieri din Dăbuleni au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DJ 542 din direcția (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY