ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 13 mai 2021

 
 

Gazeta de Sud [4/05/2021]

 
India a depăşit 20 de milioane de cazuri de Covid-19
     
India a depăşit 20 de milioane de cazuri de Covid-19

India a depăşit marţi pragul de 20 de milioane de cazuri de Covid-19 de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale, în timp ce boala continuă să facă ravagii în această ţară în care spitalele sunt suprasaturate, informează Agerpres. În ultimele 24 de ore, India a raportat 357.229 de contagieri noi, ridicând numărul total al cazurilor confirmate la 20,3 de milioane, potrivit Ministerului Sănătăţii. Totodată, numărul deceselor a crescut cu 3.449, urcând bilanţul total al morţilor la 222.408. Numeroşi experţi estimează însă că numărul real al victimelor este mult mai mare. India, o ţară cu 1,3 milliarde de locuitori, afectată de al doilea val al pandemiei de coronavirus mult mai virulent, a înregistrat 8 milioane de infectări de la sfârşitul lunii martie. Spitalele sunt copleşite şi se confruntă cu o penurie de oxigen, de medicamente şi de paturi libere, în pofida afluxului de ajutoare internaţionale venite în ultimele zile. Numărul contaminărilor a scăzut puţin în ultimele zile Numărul zilnic al noilor contagieri a scăzut totuşi recent, după ce a atins vineri un nou record de 402.000 de cazuri, dar a scăzut apoi sâmbătă la 392.500, duminică la 368.000, iar în ultimele 24 de ore s-a stabilizat la 360.000 de contagieri. „Dacă analizăm cazurile şi decesele zilnice, există un semnal foarte precoce de mişcare în direcţia cea bună”, a declarat luni Lav Aggarwal, reprezentant al Ministerului Sănătăţii. Creşterea vertiginoasă a numărului de cazuri este pusă pe seama nerespectării de către populaţie a măsurilor împotriva noului coronavirus şi organizarea unor evenimente cu mii de participanţi, precum mitinguri electorale în perspectiva alegerilor regionale şi festivalul Kumbh Mela, unul dintre cele mai vechi ritualuri religioase din lume. Varianta indiană „dublă mutantă” B.1.617 şi alte tulpini s-ar putea afla în spatele acestei recrudescenţe (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Condamnat pentru contrabandă şi dare de mită
Condamnat pentru contrabandă şi dare de mită
Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat la trei ani de închisoare un craiovean de 55 de (...)
Patru străzi din Romaneşti, asfaltate pentru „combaterea sărăciei“
Patru străzi din Romaneşti, asfaltate pentru „combaterea sărăciei“
Patru străzi din cartierul craiovean Romaneşti vor fi modernizate cu fonduri europene. Proiectul (...)
O şansă pentru Luca şi Elis
O şansă pentru Luca şi Elis
„Când m-am trezit singură cu cei doi copiii, am avut nevoie de câteva săptămâni bune să înţeleg, să (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY