ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 12 mai 2021

 
 

Gazeta de Sud [4/05/2021]

 
VIDEO: Palatul Versailles și-a redobândit gloria de odinioară
     
VIDEO: Palatul Versailles și-a redobândit gloria de odinioară

După trei ani, capela regală a Palatului Versailles – opulenta reședință a regilor Franței construită în secolul al 17-lea – şi-a recăpătat strălucirea de odinioară, potrivit CGTN. Renovarea la palatul Versailles din Franța a fost finalizată după ce peste 100 de muncitori au lucrat la restaurare. Renovarea sa concentrat pe acoperișul Capelei Regale, precum și pe placarea de aur a capelei, pe care vizitatorii nu o mai văd de 200 de ani, potrivit managerului de proiect Stephane Masi. Lucrările de renovare a castelului în care Ludovic al XIV-lea a organizat curtea la sfârșitul anilor 1600 nu au fost o sarcină ușoară și au început doar după doi ani de studiu al clădirii. În total, au fost necesare peste 800 de tone de schele pe șantier, care, în sine, au durat șase luni pentru a fi construite. Aproximativ 150 de dulgheri, sculptori și aurori cu înaltă calificare au lucrat la proiect din 2018. Fosta reședință regală va primi din nou turiști Stephane Masi: ”Pentru noi, pentru castelul Versailles, aceasta va rămâne lucrarea secolului pentru că, simbolic, să refacem acoperișul aurit este ceva foarte emoționant. Cel puțin pentru mine.” Catherine Pegard, președinte al Palatului Versailles: ”Cu toţii suntem de acord că este o capodoperă, o operă de artă desăvârșită, așa cum a dorit-o regele. Către sfârșitul vieții sale, a vrut ca această capelă să reunească artele și gusturile sale ca să-i înalțe sufletul către cer.” În aceste zile, echipele de muncitori fac ultimele retușuri. În scurt timp, vizitatorii vor trece din nou pragul construcţiei faimoase în întreaga lume. Anul trecut, Palatul Versailles a fost închis în total aproape 200 de zile. Numărul vizitatorilor a scăzut de la 8 la 2 milioane, iar încasările s-au redus cu 70 de milioane de euro. Din octombrie până acum n-a mai fost pe acolo picior de turist. Autoritățile franceze au anunțat recent (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Termo Urban aruncă în aer preţul gigacaloriei
Termo Urban aruncă în aer preţul gigacaloriei
Termo Urban aruncă în aer tariful gigacaloriei. După ce le-a vârât sub nas asociaţiilor de (...)
Comisar-şef pensionat, condamnat a doua oară
Comisar-şef pensionat, condamnat a doua oară
Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, pentru a doua oară, să condamne la trei ani de (...)
Au început înscrierile pentru concursul de titularizare
Au început înscrierile pentru concursul de titularizare
Absolvenţii de studii de licenţă dar şi cadrele didactice cu statut de suplinitori ori titularii (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY