ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 6 mai 2021

 
 

Gazeta de Sud [4/05/2021]

 
Directorii de şcoli cer soluţii: Ne-am trezit cu 50% mai mulţi elevi la pregătitoare
     
Directorii de şcoli cer soluţii: Ne-am trezit cu 50% mai mulţi elevi la pregătitoare

Directorii şcolilor gimnaziale din Craiova căutate de părinţi au cerut soluţii la Ministerul Educaţiei în privinţa situaţiilor de la înscrieri. Părinţii îşi fac mutaţie în circumscripţia şcolii la care vor să-şi înscrie copilul şi în acest fel planurile de şcolarizare cresc brusc şi cu 50%. Managerii spun că nu pot face faţă solicitătilor pentru că nu au spaţii şi vor ca autorităţile statului să intervină în privinţa vizelor de flotant. Şcolile din Craiova cu rezultate bune la examenele naţionale şi premii la olimpiade şi concursuri sunt cele mai căutate de părinţi pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. Pentru a ajunge în circumscripţia şcolii dorite, părinţii îşi fac mutaţie. În acest fel, directorii mai multor şcoli din oraş au observat în această perioadă că numărul cererilor depăşeşte locurile disponibile, iar de anul acesta clase suparaglomerate nu se mai pot face. Şi asta pentru că au fost limitate locurile, fiind acceptaţi maximum 22 de elevi şi încă trei elevi dar cu aprobarea de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Managerii spun că nu mai au spaţii în şcoli pentru a suplimenta numărul claselor. Problema a fost supusă atenţiei şi secretarului de stat în Ministerul Educaţiei, Maria Ştefania Manea în cadrul campaniei de vaccinare pentru factorii educaţionali. Ce cer managerii Directorii au cerut că mutaţiile să fie recunoscute ca adrese de reşedinţă dacă sunt făcute înainte de începerea înscrierilor la clasa pregătitoare sau să fie însoţite de contracte de închiriere. „Am prevăzut în planul de şcolarizare patru clase, dar după numărul de cereri pe care le avem de la înscrieri trebuie să suplimentăm planul de şcolarizare cu 50%. Trebuie să facem şase clase. Avem mulţi părinţi care şi-au făcut mutaţie în circumscripţia şcolii. Anul acesta nu am avut acces nici la informaţiile de la Evidenţa Populaţiei privind numărul copiilor care au (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Horoscop
Horoscop
Ai o lungă conversație telefonică cu un partener romantic. Singurul lucru pe care probabil nu îl (...)
COMUNICAT DE PRESA PRIVIND FINALIZAREA PROIECTULUI
COMUNICAT DE PRESA PRIVIND FINALIZAREA PROIECTULUI
SC MOBIRA PROD SRL anunta finalizarea proiectul cu titlul ” Acesare capital de lucru” proiect  nr (...)
Botoșani – FCSB 1-3 / Nicio surpriză! „Oastea“ lui Becali, victorioasă în Moldova
Botoșani – FCSB 1-3 / Nicio surpriză! „Oastea“ lui Becali, victorioasă în Moldova
FCSB și-a confirmat statutul de favorită în Moldova, reușind să se impună cu 3-1 în fața formației (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY