ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 15 mai 2021

 
 

Radio Europa Liberă [3/05/2021]

 
Statele Unite se apropie de limita doritorilor de a se vaccina
     
Statele Unite se apropie de limita doritorilor de a se vaccina

Statele Unite se afla intr-o pozitie pe de o parte de invidiat, pe de alta parte oarecum ingrijoratoare cu privire la procesul de vaccinare, impotriva COVID-19. Circa o treime din populatie este vaccinata, cu doze complete, ceea ce este partea plina a paharului. Dar pentru a se ajunge la imunitate comunitara experti apreciaza ca intre 75-80% din populatie trebuie vaccinata, ori obstacolul in calea acestui deziderat sint scepticii cu privire la vaccinare. Circa 10% dintre americani nu sint impotriva vaccinarii, dar nici nu se grabesc sa o faca. La sfirsitul lui aprilie, circa 43% din cei chestionati intr-un sondaj au spus ca s-au vaccinat, cel putin cu una dintre doze si 12% au indicat ca o vor face cit mai repede cu putinta. 21% au raspuns ca vor astepta un timp, pina sa se vaccineze, 14% refuzind sa o faca. Acesta era sondajul. In realitate, 56% dintre adulti au primit cel putin o injectie, iar Centrul pentru Controlul Imbolnavirilor arata ca aceasta este probabil aproape de limita celor care sint dispusi sa se vaccineze cit mai repede cu putinta. De-aici incolo intervin diverse forme de scepticism. Expertii sustin ca progrese se pot realiza daca administrarea vaccinului se va face in conditii care sa nu impuna un efort prea mare din partea beneficiarului: vaccinuri in farmacii, la locuri de munca sau clinici mobile, in zone rurale. In plus, se scoate in evidenta ca mesaje provenite de la persoane de incredere, din familie, dar si medici sau clerici pot fi de natura sa convinga scepticii, ca si combaterea informatiilor false care circula in special pe retele de socializare. Chiar daca imunitatea de grup nu este atinsa, spun experti, pe masura ce mai multe persoane sint vaccinate scade probabilitatea infectarii si forta (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
„Să-i schimbăm pe toți din parlament și să-i numim pe alții noi”
„Să-i schimbăm pe toți din parlament și să-i numim pe alții noi”
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY