ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 11 mai 2021

 
 

Gazeta de Sud [3/05/2021]

 
3 mai- Ziua mondială a libertății presei
     
3 mai- Ziua mondială a libertății presei

Ziua mondială a libertății presei este marcată în fiecare an la data de 3 mai. Această zi sărbătoreşte principiile fundamentale ale libertății presei și reprezintă un prilej pentru a evalua libertatea presei în întreaga lume, fiind o zi de reflecție în rândul profesioniștilor mass-media cu privire la problemele libertății presei și la etica profesională. Astăzi, cetățenii sunt informați asupra încălcărilor libertății presei care au loc în întreaga lume, prin publicații cenzurate, amendate, suspendate și închise, în timp ce jurnaliștii, editorii și publiciști sunt hărțuiți, atacați, reținuți și chiar uciși. Ziua mondială a libertății presei aduce și un omagiu ziariștilor care și-au pierdut viața prin exercitarea profesiei lor. Pentru a sublinia importanţa informaţiilor în cadrul mediului online, cu prilejul Zilei mondiale a libertăţii presei din 2021, Organizaţia Naţiunilor Unite evidenţiază trei subiecte-cheie, pe pagina online dedicată zilei: măsurile pentru a asigura viabilitatea economică a mijloacelor de informare; mecanismele pentru asigurarea transparenţei companiilor de internet; capacităţile sporite de competenţe pentru a dezvolta proiecte de alfabetizare media, care să permită oamenilor să recunoască şi să aprecieze jurnalismul ca parte vitală a informaţiei, ca bun public. Tema din 2021 a Zilei mondiale a libertăţii presei, „Informaţia ca bun public”, evidenţiază importanţa informaţiei ca bun public şi solicită îmbunătăţirea şi facilitarea obţinerii, distribuţiei şi recepţiei conţinutului informaţiei pentru a consolida meseria de jurnalist 3 mai -Ziua mondială a libertății presei -importanța și necesitatea respectării libertății de exprimare Ziua mondială a libertății presei a fost proclamată de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), în 1993, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiunii (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Peste 105.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore
Peste 105.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID-19 (CNCAV) a (...)
Parlamentul i-a demis pe șefii TVR și Radio România
Parlamentul i-a demis pe șefii TVR și Radio România
Parlamentul a respins, marți, rapoartele de activitatea ale TVR și Radioului Public pe anii 2017, (...)
Olt: Incendiu la etajul şase al unui bloc din Slatina
Olt: Incendiu la etajul şase al unui bloc din Slatina
Pompierii slătineni au fost solicitaţi marţi după-amiază să intervină la stingerea unui incendiu (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY