ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 22 iunie 2021

 
 

Radio Crazy [29/04/2021]

 
COPACUL – o carte pentru copii, un manifest pro natură
     
COPACUL – o carte pentru copii, un manifest pro natură

De Ziua Internațională a Copacilor, celebrată în întreaga lume la 30 aprilie, editura Pandora M le aduce tinerilor săi cititori volumul Copacul de Ana Dragomir, cu ilustrații de Ionuț Robert Olaru. Autoarea și editura întăresc mesajul cărții prin donarea a 10% din vânzările titlului pentru împădurirea zonelor defrișate din țara noastră, prin intermediul parteneriatului cu Asociația Tășuleasa Social. Astfel, romanul destinat copiilor de 8-12 ani este nu doar o frumoasă călătorie prin secole încărcate de istorie, ci și un manifest pro natură și ecologie, la care sperăm să adere cât mai mulți tineri cititori.   „Anul trecut, în plină pandemie, am început să scriu cea de-a treia carte, despre un copac într-un câmp galben de grâu. Am scris despre un Copac, despre apropiații săi și despre mine. Despre viața lui și despre cei care au venit și au plecat din ea. Am scris despre trecut, un lucru care mă pasionează foarte tare. Despre istorie. Iubire. Durere. Această carte înseamnă enorm de mult pentru mine, fiindcă conține toate gândurile și întrebările care mi se învârt în minte. Am scris-o pentru mine, pentru voi și pentru toți copacii din lume”, spune autoarea Ana Dragomir.   Scriitorul Bogdan-Alexandru Stănescu apreciază că „insolitul personaj al Anei Dragomir este un martor al Istoriei mari, cu războaiele și marile ei nedreptăți, dar și al istoriei mici, pline de gingășii, promisiuni și ingenuități. Copacul este martorul copilăriei.“   Iar criticul literar Cosmin Ciotloș spune despre personajul principal că „viața lui începe în secolul 16 și ajunge până azi, în plină eră pandemică. Regine proeminente, ca Elizabeth (contemporana lui Shakespeare) sau Victoria (contemporana atâtora…), fapte diverse, invenții tehnice revoluționare, războaie mondiale – toate pălesc în fața longevității înțelepte a acestui Copac. E o bună lecție despre lume și istorie (...)

cititi articolul complet în Radio Crazy


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: Radio Crazy +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY