ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 16 iunie 2021

 
 

Gazeta de Sud [21/04/2021]

 
Monitorizarea agresorilor aflați în arest la domiciliu prin brățări electronice aprobată de Parlament
     
Monitorizarea agresorilor aflați în arest la domiciliu prin brățări electronice aprobată de Parlament

Camera Deputaților au adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi executorii penale. Mai exact, agresorii vor purta brăţări electronice care le vor monitoriza mişcările prin GPS. Proiectul de lege merge la promulgare la președintele Klaus Iohnnis, Camera Deputaților fiind forul decizional în acest caz. Proiectul are ca obiect de reglementare crearea unei infrastructuri care să permită monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale, cu ajutorul unor dispozitive mobile sau fixe, precum şi stabilirea responsabilităţilor autorităţilor implicate în proces. Deputaţii au adoptat un amendament, la propunerea deputatului PSD Dumitru Coarnă, conform căruia SIME se mai utilizează în scopul supravegherii la distanţă, potrivit Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările şi completările ulterioare. Ştefan-Iulian, USR PLUS : „Prea multe victime, majoritatea femei, au avut de suferit până acum. Multe au plătit cu viaţa indiferenţa legiuitorilor. (…) Anul trecut, 51 de femei au fost ucise în familie. (…) 36% dintre ordinele de protecţie emise în 2019 au fost încălcate, iar procentajul mare – între 40 şi 50% – a fost constant în ultimii cinci ani”, a spus deputatul USR PLUS. Gabriel Andronache,PNL: Proiectul a fost iniţiat de către parlamentarii liberali, existând un exemplu perfect de colaborare între autoritatea legislativă, autoritatea executivă şi societatea civilă. Au avut loc numeroase consultări pentru a ajunge la această formă. Apreciem sprijinul pe care l-am primit din partea Guvernului”. Dan Tănasă, AUR: „AUR va monitoriza foarte atent şi îndeaproape să implementaţi acest proiect legislativ, pentru că acum o să (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Doi livratori de mâncare, reținuți pentru tâlhărie
Doi livratori de mâncare, reținuți pentru tâlhărie
Doi livratori de mâncare, în vârstă de 26, respectiv 36 de ani, au fost reținuți după ce au (...)
Preşedintele Iohannis efectuează o vizită de stat în Estonia
Preşedintele Iohannis efectuează o vizită de stat în Estonia
Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, miercuri şi joi, o vizită de stat în Republica Estonia, la (...)
O nouă minivacanță pentru români, de Rusalii. Zile libere 2021
O nouă minivacanță pentru români, de Rusalii. Zile libere 2021
Românii vor o nouă minivacanță în weekend, când creștinii sărbătoresc Rusaliile. Luni, 21 iunie, a doua (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY