ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 21 iunie 2021

 
 

Agerpres [16/04/2021]

 
Tulcea: Capturi mici de scrumbie, cu o săptămână înainte de Florii
     
Tulcea: Capturi mici de scrumbie, cu o săptămână înainte de Florii

Pescarii tulceni de pe braţul Sfântu Gheorghe al Dunării susţin că în primele două zile de pescuit la scrumbie au prins foarte puţine exemplare din această specie, situaţia fiind explicată inclusiv prin temperaturile scăzute care nu favorizează migraţia scrumbiei pe fluviu. Preşedintele Federaţiei Organizaţiilor Pescarilor din Delta Dunării (FOPDD), Lucian Sanda, a declarat pentru AGERPRES că începutul sezonului de pescuit la scrumbie nu este promiţător. "Nu sunt semne că ar fi foarte multă producţie anul acesta, dar zicem că este frig deocamdată şi aşteptăm să vină căldura. La Murighiol, Dunavăţu, pescarii au prins vreo 30 de bucăţi pe zi, adică vreo zece kilograme", a afirmat preşedintele FOPDD. El a mai spus că anul trecut cantităţile de scrumbie capturate de pescari erau mult mai mari şi a menţionat că o scădere a capturilor ar putea fi cauzată şi de lipsa lucrărilor de decolmatare. "Scrumbia s-ar putea să o ia din mare pe Bîstroe, că e mai adânc acolo", a menţionat preşedintele Lucian Sanda. Pescuitul la scrumbie a fost reluat, joi, în Delta Dunării, după ce a fost suspendat de la începutul săptămânii trecute, conform Ordinului de prohibiţie generală a pescuitului în România adoptat de Ministerul Mediului şi cel al Agriculturii. Prohibiţia pescuitului la scrumbie în România se desfăşoară pe sectoare ale Dunării, astfel încât începând de joi capturarea exemplarelor acestei specii este interzisă până pe data de 23 aprilie pe segmentul de la Ceatal Chilia până la Vadul Oii. De asemenea, în perioada 19 aprilie-3 mai, pescuitul scrumbiei va fi interzis de la Vadul Oii până la Chiciu, iar în intervalul 29 aprilie-13 mai, capturarea speciei va fi prohibită pe Dunăre şi braţele fluviului, de la Chiciu până la barajul Porţile de Fier II. Una dintre cele mai importante specii pentru pescuitul comercial din Delta Dunării, (...)

cititi articolul complet în Agerpres


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Tenis: Monica Niculescu - Nu am ce să reproşez nimănui, mai avem o şansă mâine
Tenis: Monica Niculescu - Nu am ce să reproşez nimănui, mai avem o şansă mâine
Căpitanul jucător al echipei feminine de tenis a României, Monica Niculescu, a declarat, vineri (...)
Bacău: Incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă; nu sunt victime şi nu au fost evacuate persoane
Bacău: Incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă; nu sunt victime şi nu au fost evacuate persoane
Un incendiu a izbucnit, vineri seara, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, în zona prin care trec (...)
Tenis: Mihaela Buzărnescu - Am muncit ca un câine pe teren, sunt extrem de dezamăgită că nu am adus un punct (...)
Tenis: Mihaela Buzărnescu - Am muncit ca un câine pe teren, sunt extrem de dezamăgită că nu am adus un punct ţării
Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu a declarat, vineri seara, după înfrângerea în faţa Martinei (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY