ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 14 mai 2021

 
 

Radio Europa Liberă [14/04/2021]

 
Igor Dodon e profesionistul nr.1?
     
Igor Dodon e profesionistul nr.1?

Aflu dintr-un sondaj din martie, realizat de Intellect Group-Rating politic, că liderul socialist Igor Dodon e „cea mai profesionsită persoană publică din Republica Moldova”. Iar al doilea profesionist ar fi liderul comunist Vladimir Voronin, pe locul trei e preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, după care urmează procurorul general Alexandr Stoianoglo şi actuala preşedintă Maia Sandu.  Şi mai aflu că în această cercetare sociologică au fost implicaţi analişti politici, activişti, experţi internaţionali şi jurnalişti din Rusia, România, Ucraina, SUA', Belarus, Germania, Franţa etc. Ce să spun? Măi să fie! Bravo Igor Dodon! Nu aş fi presupus niciodată că e un reper al profesionalismului în politica moldovenească. Dar, dacă experţii sus-pomeniţi au tras această concluzie, cad şi eu pe gânduri.  Deşi e la mintea cocoşului că asemenea topuri conţin multă subiectivitate. Mă întreb chiar dacă nu cumva ele confundă profesionalismul cu vizibilitatea. Când trei dintre primele cinci persoane publice au avut sau au de-a face cu funcţia de preşedinte al RM, e normal să priveşti cu suspiciune rezultatele sondajului. La o adică, nu mai există profesionişti în puzderia de ministere şi departamente, în alte structuri ale statului, oameni mai puţin vizibili, dar care îşi cunosc bine meseria? Există, fără doar şi poate, doar că participanţii la sondaj nu au auzit de ei. Să remarcăm că e vorba de un sondaj ce îi vizează pe cei care ocupă o funcţie în stat. Aş constata două lucruri în această ordine de idei. O fi Dodon, Voronin şi Greceanîi mari profesionişti, dar clasa politică moldovenească a născut un şoarece în ultimii 30 de ani, nu a reuşit să ne scoată din sărăcie şi corupţie. Iar acum tot soiul de profesionişti cu funcţii în stat nu ştiu cum să facă rost de vaccinuri. Şi mai e ceva. Aş prefera mai curând să văd cine sunt profesioniştii din alte (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii. În fiecare vineri, (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY