ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 21 iunie 2021

 
 

Agerpres [10/04/2021]

 
O PERSONALITATE PE ZI: Leonard Doroftei, unul dintre cei mai mari pugilişti români
     
O PERSONALITATE PE ZI: Leonard Doroftei, unul dintre cei mai mari pugilişti români

Leonard Doroftei a fost unul dintre cei mai mari pugilişti români, cu o impresionantă carieră la amatori şi la profesionişti. A fost campion mondial la categoria semi-uşoară (61,9 kg), versiunea WBA, deţinând centura în perioada 5 ianuarie 2002 - 23 octombrie 2003. A impresionat, de fiecare dată când urca în ring, prin determinare şi forţă, controla centrul ringului şi puncta prin serii de lovituri care expuneau talentul său nativ pentru această frumoasă ramură sportivă. S-a născut, la Ploieşti, la 10 aprilie 1970. Antrenorul emerit Titi Tudor a fost cel care l-a descoperit, în oraşul aurului negru, pe cel care avea să devină unul dintre cei mai titraţi boxeri români.   Foto: (c) EUGEN ENĂCHESCU / Arhiva istorică AGERPRES   A pus prima dată mănuşile în mâini în 1984, la clubul "Prahova" Ploieşti A luptat apoi pentru "Steaua" şi "Freedom Star Farul" Constanţa, potrivit volumului Enciclopedia Educaţiei Fizice şi Sportului din România (Bucureşti, 2002).   Foto: (c) EUGEN ENĂCHESCU / Arhiva istorică AGERPRES   Apreciat pentru stilul său combativ, Doroftei avea să devină campion naţional, în 1986 şi 1987, la juniori. A obţinut cinci titluri naţionale la seniori (1992, 1993, 1994, 1996 şi 1997). În 1995, devine campion mondial la Berlin, pentru ca în 1996, la Vejle, să fie campion european, iar la Bursa, în 1993, avea să obţină bronzul european. A obţinut bronzul olimpic pentru România la Barcelona (1992) şi la Atlanta (1996). După mai mult de un deceniu la amatori, cu 239 de victorii din 250 de meciuri, Leonard Doroftei trece la profesionişti, în 1998. Cel supranumit "The Lion" (Leul) a fost legitimat, în Canada, la clubul Interbox din Montreal. A câştigat 22 de meciuri din 24, din care opt prin K.O.   Foto: (c) BOGDAN CRISTEL (...)

cititi articolul complet în Agerpres


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Tenis: Monica Niculescu - Nu am ce să reproşez nimănui, mai avem o şansă mâine
Tenis: Monica Niculescu - Nu am ce să reproşez nimănui, mai avem o şansă mâine
Căpitanul jucător al echipei feminine de tenis a României, Monica Niculescu, a declarat, vineri (...)
Bacău: Incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă; nu sunt victime şi nu au fost evacuate persoane
Bacău: Incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă; nu sunt victime şi nu au fost evacuate persoane
Un incendiu a izbucnit, vineri seara, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, în zona prin care trec (...)
Tenis: Mihaela Buzărnescu - Am muncit ca un câine pe teren, sunt extrem de dezamăgită că nu am adus un punct (...)
Tenis: Mihaela Buzărnescu - Am muncit ca un câine pe teren, sunt extrem de dezamăgită că nu am adus un punct ţării
Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu a declarat, vineri seara, după înfrângerea în faţa Martinei (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY