ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 11 aprilie 2021

 
 

Gazeta de Sud [9/04/2021]

 
S-a anulat anularea! Autobuzele electrice vin de la BMC?
     
S-a anulat anularea! Autobuzele electrice vin de la BMC?

S-a anulat anularea! Lovitură de teatru la licitaţia privind furnizare celor 30 de autobuze electrice destinate transportului public în comun din Craiova. Primăria este obligată să continue procedura de achiziţie, după ce a anulat-o invocând „abateri grave de la prevederile legislative“. Concret, municipalitatea a considerat că trebuie să anuleze licitaţia pentru că nu putea să elimine din mers o cerinţă din caietul de sarcini, fără a încălca legislaţia în materia achiziţiilor publice. Asta s-a întâmplat în data de 24 februarie, la două zile după ce comisia de evaluare respinsese cinci din cele şase oferte primite, în etapa de evaluare tehnică. La licitaţia pentru cele 30 de autobuze electrice cu lungimea de circa 12 metri, la pachet cu 30 de staţii de încărcare lentă şi șapte staţii de încărcare rapidă, se înscriseseră şase producători: cinci din Turcia – Anadolu Automobil, BMC Truck&Bus, Asocierea Bozankaya Otomotiv cu Sileo GmbH (firmă din Germania), Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret şi Temsa Ulasim Araclari San Tic, plus Solaris Bus & Coach (Polonia). Contractul avea o valoare estimată de 77.568.706 lei, fără TVA (aproape 92 milioane de lei cu TVA), iar municipalitatea a mai rămas doar cu oferta celor de la BMC Truck&Bus înainte de a anula licitaţia. Motivul invocat: imposibilitatea de a adopta măsuri de revizuire a documentaţiei de atribuire. Cum a ajuns Primăria Craiova la această concluzie? A mers pe vorba românească „după ce te arzi cu ciorba sufli şi în iaurt“.  Primăria Craiova, penalizată de UE la achiziţia celor 16 autobuze electrice Până să demareze licitaţia pentru cele 30 de autobuze electrice, Primăria Craiova a semnat cu polonezii de la Solaris contractul de achiziţie a 16 autobuze electrice articulate în valoare de 76.004.854,72 lei (fonduri europene). Autoritatea de Management al Programului (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Accident demn de o cascadorie de Hollywood! Autoturismul a luat foc, șoferul a scăpat miraculos
Accident demn de o cascadorie de Hollywood! Autoturismul a luat foc, șoferul a scăpat miraculos
Accident demn de o cascadorie de Hollywood în județul Vâlcea. Șoferul a plonjat cu mașina vreo 30 (...)
„U“ Craiova – CFR Cluj, live text, ora 21.30 / Tudorie îi ia locul lui Ivan în primul 11!
„U“ Craiova – CFR Cluj, live text, ora 21.30 / Tudorie îi ia locul lui Ivan în primul 11!
„U“ Craiova întâlnește astăzi, de la ora 21.30, pe stadionul Ion Oblemenco, pe CFR Cluj. Meciul (...)
VIDEO / Incendiu de vegetație uscată la Mofleni
VIDEO / Incendiu de vegetație uscată la Mofleni
Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în această după-amiază în cartierul craiovean Mofleni. (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY