ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 17 aprilie 2021

 
 

Gazeta de Sud [9/04/2021]

 
Ce mai fac doljenii în pandemie: economisesc și/sau se împrumută
     
Ce mai fac doljenii în pandemie: economisesc și/sau se împrumută

Comportamentul financiar al doljenilor în pandemie este diferit, comparativ cu anii anteriori. În timp ce unele persoane au pus mai mulți bani deoparte, altele care au venituri sigure s-au împrumutat. Banca Națională a României (BNR) a publicat recent statisticile privind comportamentul financiar al populației și firmelor în profil teritorial pe luna februarie 2021. GdS a analizat datele publicate de BNR, comparativ cu luna anterioară. Doljenii își pun bani deoparte, în conturi bancare. Problema este că unii nu câștigă nicio dobândă Pe perioada pandemiei, tot mai multe persoane au învățat importanta economisirii constante. Consumul nu a fost la fel de mare că în perioada dinaintea pandemiei. Având în vedere că cea mai mare parte a populației a avut veniturile neafectate de pandemie (cel puțîn veniturile din salarii) Astfel, cei care nu au mai contribuit la creșterea consumului au pus bani deoparte, după cum a arătat GdS în urmă cu câteva luni. Potrivit datelor publicate de BNR, în februarie 2021, doljenii aveau depuși la bănci, sub forma depozitelor la termen în lei, 2,153 miliarde de lei. Suma aflată în depozite este mai mare cu 17 milioane de lei față de luna precedentă. În ianuarie existau în bănci depozite la termen ale doljenilor în valoare de 2,136 miliarde de lei. Sumele economisite în bănci au crescut în februarie față de ianuarie în ciuda dobânzilor nesemnificative acordate de bănci deponenților – persoane fizice. Disponibilitățile la vedere din conturile doljenilor, adică acei bani ținuți “pe card” au crescut și mai mult decât depozitele. În ianuarie 2021 populația din Dolj avea în conturile curente (pe cardurile de salarii) 1,945 miliarde de lei. În februarie, disponibilitățile la vedere au crescut cu 35 de milioane de lei. Au ajuns astfel la 1,980 miliarde de lei. Se observă că sumele păstrate în conturile (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Liga 1 / UTA a trecut de Viitorul, Astra și Dinamo au fost chit
Liga 1 / UTA a trecut de Viitorul, Astra și Dinamo au fost chit
Runda inaugurală a play-out-ului din Liga 1 a oferit două jocuri „strânse“, care au oferit un (...)
Cei doi angajați ai CJ Gorj, puși sub control judiciar în dosarul „Ydail”
Cei doi angajați ai CJ Gorj, puși sub control judiciar în dosarul „Ydail”
Cei doi angajați ai Consiliului Județean Gorj, reținuți joi pentru complicitate la obținere de (...)
Rezultate simulare evaluare națională 2021: promovabilitate de peste 65%
Rezultate simulare evaluare națională 2021: promovabilitate de peste 65%
Ministerul Educației a publicat vineri rezultatele centralizate la simularea examenului de (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY