ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 14 aprilie 2021

 
 

Agerpres [8/04/2021]

 
VIDEO Albania: Reluarea parţială a zborurilor odată cu sosirea unor vaccinuri
     
VIDEO Albania: Reluarea parţială a zborurilor odată cu sosirea unor vaccinuri

Traficul aerian s-a reluat parţial joi la Tirana cu sosirea a zeci de mii de vaccinuri anti-COVID-19 în singurul aeroport internaţional din Albania, paralizat cu o zi înainte de o grevă a controlorilor de trafic aerian, a anunţat ministrul infrastructurii, Belinda Balluku, notează AFP. Situaţia urmează să revină la normal vineri odată cu reluarea zborurilor de pasageri, a spus Belinda Balluku. Aproximativ treizeci de zboruri au fost anulate de miercuri seară de către controlorii de trafic aerian care solicită salarii mai mari pentru a compensa pierderea de venituri din cauza impactului pandemiei asupra traficului aerian. Motivând "importanţa sa deosebită pentru securitatea naţională", autorităţile au desfăşurat armata şi poliţia la faţa locului pentru a preveni orice altă acţiune a greviştilor. Un avion transportând 100.000 de doze de vaccin chinezesc Sinovac a sosit joi după-amiaza din Turcia, în contextul în care autorităţile au anunţat reluarea zborurilor umanitare, medicale, diplomatice sau militare. Joi, "am reuşit să aducem în Albania vaccinuri blocate în urma unei situaţii care punea în pericol vaccinarea populaţiei", a declarat Belinda Balluku. "Vineri, situaţia va reveni la normal odată cu reluarea zborurilor de pasageri", a adăugat ea.   Autorităţile albaneze nu au confirmat informaţii apărute în media din Tirana potrivit cărora au fost chemaţi controlori străini pentru a înlocui greviştii. Aceştia din urmă şi-au abandonat locul de muncă pentru a protesta faţă de reducerea cu 62% a veniturilor lor anul trecut, potrivit sindicatului lor. Guvernul a făcut cunoscut că în prezent ei câştigă în medie peste de 2.000 de euro, de cinci ori salariul mediu în Albania. Circa 20 de controlori au fost reţinuţi, iar procuratura a deschis o anchetă pentru "abuz de putere", o acuzaţie (...)

cititi articolul complet în Agerpres


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Seara Palatului Elisabeta dedicată Militarilor Români - online, miercuri, de la ora 18,00
Seara Palatului Elisabeta dedicată Militarilor Români - online, miercuri, de la ora 18,00
Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, va găzdui, miercuri, de la ora 18,00, Seara (...)
Mureş: Poliţiştii caută un minor din Sovata, dispărut de acasă
Mureş: Poliţiştii caută un minor din Sovata, dispărut de acasă
Poliţiştii din Mureş caută un minor în vârstă de 12 ani, din Sovata, care a plecat de acasă şi nu a (...)
România va fi reprezentată de şase sportivi la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la (...)
România va fi reprezentată de şase sportivi la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Basel
România va avea un lot format din şase sportivi, trei la feminin şi trei la masculin, la (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY